banner

Pedagojik formasyon yerleştirme sonuçları Formasyon sonucunu Tıkla öğren




19 Aralık 2013 saat 11:28 itibariyle YÖK ÖSYM Pedagojik Formasyon yerleştirme tercih sonuçları açıklandı mı? Pedagojik formasyon yerleştirme sonuçları için ÖSYM yetkilileri sonuç açıklaması yaptı. ÖSYM, pedagojik formasyon yerleştirme tercih sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Formasyon kayıt ve öğrenim ücretleri ne kadar?ÖSYM Formasyon yerleştirme sonuçları, YÖK formasyon yerleştirme sonuçları

ÖSYM formasyon yerleştirme sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

ÖSYM’nin dün saat 16:30’da açıkladığı TUS, DUS ek yerleştirme ve YDUS yerleştirme sonuçlarının ardından gözler iki haftadır hala açıklanmayan pedagojik formasyon yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına çevrildi.

Bilindiği üzere pedagojik formasyon yerleştirme tercihleri 28 Kasım 2013 tarihinde başlamış ve 6 Aralık 2013 tarihinde sona ermişti. ÖSYM,  formasyon tercihlerinin üzerinden nerdeyse iki hafta geçmesine rağmen hala 2013 pedagojik formasyon tercih sonuçlarını açıklamadı. Eğitimtercihi olarak aradığımız ÖSYM yetkililerinden pedagojik formasyon yerleştirme sonuçları ile ilgili şu cevabı aldık; ÖSYM, yaptığı tüm sınavlarla ilgili hiçbir şekilde dışarıya bilgi veremiyor. Sonuçlar bilgi işlem sisteminde ilan edilmedikçe bizim de bilgimiz olmadığından açıklama da yapamıyoruz” denildi. Bizim tahminlerimize göre bu hafta sonuna kadar 20 bin kotenjanın verildiği öğretmenlik sertifika programları için pedagojik formasyon yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanması yönünde. Pedagojik formasyon yerleştirme tercih sonuçlarının açıklandığı andan itibaren buradan öğrenebilirsiniz. 

Formasyon kayıt ve öğrenim ücretleri ne kadar?

YÖK'ten yapılan pedagojik formasyon yerleştirme sonuç açıklamasında, Formasyon sonuçlarının ÖSYM’nin internet sitesinde açıklanacağı ve adaylara formasyon yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyeceği belirtildi. Formasyondan yerleşen adayların 5 iş günü içerisinde üniversitelere kayıt için başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. Yerleşen adayların kayıt haklarının yalnız 2013-2014 öğretim yılı için geçerli olduğu ifade edilen YÖK formasyon açıklamasında kayıt ücretlerinin devlet üniversiteleri eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programları için belirlenen ikinci öğretim ücretinin iki katını (2 bin 54TL) geçmemesine karar verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.