banner

Pedagojik formasyon başvuru tarihi ne zaman? Formasyon için ek yerleştirme yapılacak mı?




2014-2015 öğretim yılı güz dönemi için Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı yerleştirme tercihleri 2014 Ağustos ayı içinde alınacak. Formasyon için ek yerleştirme yapılacak mı? YÖK’ten yapılan formasyon duyurusu…

Eğitimtercihi- Formasyon için ek yerleştirme yapılacak mı? Pedagojik formasyon yerleştirme tercihleri ne zaman başlıyor? Pedagojik formasyon için 2014’te tekrar yerleştirme yapılacak mı? YÖK, formasyon için kontenjanları açıkladı mı? Formasyon başvuru koşulları? Pedagojik formasyona kimler başvuru yapabilir?

2014-2015 öğretim yılı güz dönemi için Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı yerleştirme tercihleri Ağustos ayı içinde alınacak. Eylül 2014’te yapılacak pedagojik formasyon yerleştirmelerinin ardından adaylar 2014-2015 öğretim yılı güz döneminden itibaren derslere başlayacak.

Bilindiği gibi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı yerleştirmeleri Ocak ayında yapıldı. 27 Ocak’a kadar alınan formasyon yerleştirme tercihlerinin sonuçları ise 30 Ocak’ta açıklandı. Ocak ayı formasyon tercih sonuçlarına göre, pedagojik formasyon tercihi yapan 65 bin 735 adaydan 28 bin 763’ü bir programa yerleşirken, üniversitelerin formasyon bölümlerinde toplam bin 237 kontenjan boş kaldı. Yerleşemeyen adayların ek kontenjan taleplerine şu ana kadar YÖK’ten bir cevap gelmedi. Ancak YÖK yaptığı duyuruda Ocak ayında olduğu gibi Ağustos ayında yapacağı pedagojik formasyon yerleştirmelerinde de 30 bin kontenjan verileceğini belirtti. Bu yerleştirmelerde açıkta kalan adaylar da Ağustos ayında ilan edilecek pedagojik formasyon yerleştirmelerinden yararlanabilecek. YÖK, formasyon kontenjanlarıyla ilgili yaptığı duyuruda 2014 Mayıs ayı içinde Pedagojik Formasyon Sertifika Programı açmak isteyen üniversitelerin taleplerinin YÖK tarafından alınacağını buna göre YÖK tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra en geç Ağustos ayı içerisinde programların açılacağı ve üniversiteler ve kontenjanların da ÖSYM'nin web sitesinde ilan edileceğini duyurdu. Bu açıklamaya göre Ağustos ayı içinde formasyon kadro ve başvuru tarihi açıklanacak. 30 bin kontenjanın verileceği Ağustos formasyon yerleştirmeleri sonrası adaylar 2014-2015 güz döneminde derslere başlayacaklar.

Formasyon ücretleri ne kadar olacak?

Formasyon ücretleri konusunda YÖK’ten yapılan açıklama şu şekilde;

Formasyon eğitim ücretlerin, devlet üniversiteleri eğitim fakültelerinin ikinci öğretim programları için belirlenen ikinci öğretim ücretinin iki katını (2 bin 54 TL) geçmeyeceği bildirildi.

Formasyon başvuruları için ALES şartı

Formasyon tercihi yapabilmek için ALES’e girme şartı aranmaktadır. ALES sonuçları üç yıl geçerli olduğundan yerleştirme tercih dönemi son başvuru tarihi itibariyle ALES’in puanları üç yıl geçerli olacak. Ocak ayı formasyon yerleştirmelerinde YÖK,  ALES puanı ve akademik not ortalaması alt sınırı uygulanmayacağını bildirmişti. Ancak ağustos ayında alınacak formasyon yerleştirme tercihleri için bu kararın devam edip etmeyeceğini şimdilik bilemiyoruz o nedenle adayların yeni tercih döneminde yapılan açıklamaları takip etmeleri yararlarına olacaktır. Her türlü soru ve görüşleriniz için bizi Twitter’dan takip edebilirsiniz Twitter adresimiz;

https://twitter.com/egitimtercihi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.