banner

AÖF sınav sonuçları açıklandı (AÖF sonuç sayfası)




Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF öğrenci işleri), AÖF güz dönemi final sınavının sonuçlarını 7 Şubat'ta açıklayarak binlerce AÖF öğrencisine sürpriz yaptı. AÖF final sınavı sonuçları açıklandı. 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final dönem sonu sınavları 7 Şubat gecesi saat 20:30’da beklenen tarihten önce açıklandı. AÖF 2014 final dönem sonu sınav sonuçları Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (TÜRKİYE) linkine tıklayarak öğrenilebilecek.

AÖF sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

25-26 Ocak’ta yapılan Açıköğretim Fakültesi (AÖF) final dönemi sınavının sonuçları erken açıklandı. Binlerce öğrenci sonuçların Şubat ayının sonunda açıklanacağı beklentisi içindeydi. AÖF öğrenci işleri adaylara sürpriz yaparak AÖF 25-26 Ocak 2014 final dönem sonu sınav sonuçlarını 3. Haftasında açıklamış oldu. AÖF öğrencileri final dönem sonu sınav sonuçlarını https://ogrenci.anadolu.edu.tr/ adresinden

Açıköğretim
Öğrenci Otomasyonu
(TÜRKİYE)

Linkine tıkladıktan sonra açılan ekrana TC kimlik numaralarını girerek öğrenebilirler.

AÖF'ye yapılan sonuç başvuruları faks, posta, elden direk olarak ta yapılabiliniyor.Fakültenin internet sayfasının solunda bulunan menüde adresleri verilen gerçek ya da tüzel kişiler için başvuru dosyalarının (PDF formatında) yazıcı çıktısını alıp doldurarak posta ile formları elden teslim ederek ya da aşağıda bildirilen bilgi edinme başvurusu faks adresine gönderilebilir. Bunların haricinde internet üzerinden başvuru yapılabilir.

Posta Adresi:Anadolu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Yunus Emre Kampusu, 26470 Eskişehir

Telefon: (0 222) 335 79 23

Faks: (0 222) 320 51 90

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Üniversite ile iletişim için:

Telefon (Santral): (0 222) 335 05 80

Faks:(0 222) 335 36 16

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Açık öğretim ile ilgili bilgi edinme başvurusu için:

Posta Adresi:Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Yunus Emre Kampusu, 26470 Eskişehir

Telefon: (0 222) 335 05 81/2776

Faks: (0 222) 320 07 58

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. "> Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

AÖF kayıt yenileme tarihleri 24 Şubat 7 Mart

25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak AÖF dönem sonu sınavlarının tamamlanması ve yarıyıl tatilinin ardından AÖF öğrencileri bahar dönemi için kayıt yenileme maratonu başlayacak. AÖF 2014 bahar dönemi kayıt yenileme ve harç ücreti yatırma dönemi 24 Şubat-7 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AÖF sınavları nasıl yapılıyor AÖF sonuçları nasıl ve neye göre değerlendiriliyor?

AÖF sınavlarında adaylara, ara ve dönem sonu sınavlarında, beş seçenekli çoktan seçmeli testler uygulanıyor. Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru soruluyor, 30'ar dakika sınav süresi veriliyor. AÖF sınavlarının değerlendirilmesi her ders için 100 tam not üzerinden yapılıyor. AÖF’te bir dersin sınavında sorulan soruların sayısı 100 ile bölünerek her sorunun puan değeri bulunuyor. Örneğin; Felsefe bölümünde “Çağdaş Felsefe”  dersinin sınavında 20 soru sorulmuş ise her sorunun puan değeri  (100/20=) 5 puan olarak hesaplanıyor. Öğrencinin sınavda doğru yanıt sayısı soruların puan değeri ile çarpılarak o dersten almış olduğu not belirleniyor.

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70'i olarak hesaplanıyor.

AÖF’te Bir Dersin Başarı Notu nasıl hesaplanıyor?

AÖF’te Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanıyor.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

Bağıl Değerlendirme Sistemi nedir?

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarında önceki yıllara göre sınıf geçme kolaylaştı.

AÖF’te sınıf geçme nasıl kolaylaştı peki?

Yıllık sistemde öğretim yapılan programlarda sınavların değerlendirilmesi mutlak değerlendirme sistemine göre yapılmaktaydı. Mutlak sistemde bir öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için önceden belirlenmiş mutlak bir not sınırını aşması bekleniyordu. Örneğin; 50 veya 70 gibi mutlak bir sınır. Bunun anlamı 50 veya 70 üzeri not alanlar başarılı, altı ise başarısızlık olarak değerlendirilmekteydi.

AÖF’te yeni uygulanmaya başlanan Bağıl Değerlendirilme Sisteminde (BDS) ise mutlak bir not sınırı konmamakta,  BDS adından da anlaşılacağı gibi bir öğrencinin başarısı, bir programda o dersi alan grup içindeki diğer öğrencilerin başarı düzeyleri ile bağlantılı bir şekilde değerlendirilmektedir.

BDS’de temel amaç, belirli bir dersi alan öğrencilerin yüz üzerinden aldıkları mutlak notlara göre değil, o dersi alan grup içinde gösterdikleri performansa göre notları belirlemektir.

Performansın anlamı bir bölüm veya programda o dersi alan öğrencilere göre, bir öğrencinin ne durumda olduğudur. Yani bir programda o dersi alan öğrencilerin ortalamasının ne kadar altında veya üstünde kaldığını belirlemektir.

BDS’de ulaşılması gereken standartlar önceden belirlenemez. BDS’de geçme notları bir anlamda önceden ilan edilemez. Bir programda o dersi alan öğrencilerin başarısı düşük ise düşük puanla dersten geçilebilmekte, başarı yüksek olduğu derslerde yüksek puanla o dersten, ders tekrarına kalınabilmektedir.

BDS bir anlamda bir ölçme sonucunda elde edilen notların değerlendirme yöntemidir. Ölçme ise öğrencilerin bir dersten yapılan ara ve dönem sonu sınavlarında, sınav sonuçlarını hangi oranda doğru yanıtladıklarını ortaya koyan 100 veya farklı bir birimle ifade edilen işlemleri kapsar.

Açıköğretim Fakültesi’nde (AÖF) başarı notları ve sınıf geçme notları hesaplanırken şunlara dikkat ediliyor;

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan bölüm ve programlarda öğrencilerin notlarını BDS katılabilmesi için ham başarı notlarının belirli bir baraj değerini aşması gerekiyor. Başka bir deyişle ders bazında Başarı Notuna Alt Sınır (BNAS) uygulanıyor. Başarı notuna alt sınır değeri (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler hariç) 25’tir.

Bunun anlamı şudur; başarı notu 25 ve altında ise o öğrencilerin notu değerlendirmeye, yani o ders için başarı notu ortalaması hesabına katılmıyor. Böylece tüm derslerde başarının belirli bir düzeyinin altına düşmesi engellenmiş oluyor. 25’in altında başarı notu alan öğrenciler o dersi tekrar almak zorunda kalıyor.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerin başarı notunda 100 ile 70 arası alınan notlar AA ile CC arasındaki harf notlarına dönüştürülüyor. 60 ile 70 arası alınan notlar DD-DC-CD harf notlarına dönüştürülecek ve öğrenciler 2.00 genel not ortalamasını sağlamaları halinde başarılı olarak kabul edilecektir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerin başarı notuna uygulanacak alt sınır değeri 60 olarak belirlenmiştir. Bu derslerden 60’ın altında başarı notu alan öğrenciler o dersi tekrar almak zorundadırlar.

Başarı notu alt sınırının altında kalan öğrencilere FF harf notu verilir. Bu öğrencilerin notları başarı notlarının ortalaması hesabında dikkate alınmaz. Başarı notuna alt limit uygulanmasının amacı, aşırı düşük notlarla öğrencilerin BDS istatistiği üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırmaktır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.