banner

YGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2014 ÖSYS YGS sınav yeri öğrenme




YGS sınav yerleri açıklandı mı? YGS ÖSYS sınav yerimi nasıl öğrenebilirim? Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 23 Mart’ta saat 10:00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. 2014 YGS sınav yeri bilgileri ve sınava giriş belgeleri ne zaman adaylara bildirilecek? Üniversite adayları YGS sınav yeri bilgilerini nasıl öğrenebilecek? YGS 2014 sınava giriş belgesini nasıl alabilirim? YGS sınav yeri bilgileri hangi tarihte açıklanacak? İşte detaylar

23 Mart 2014'te gerçekleştirilecek 2 milyondan fazla adayın gireceği YGS sınav yerleri ÖSYM'nin aday işlemleri sayfasından TC kimlik numarasıyla öğrenilebilecek. YGS sınav yerimi nasıl öğrenebilirim? YGS sınav yerleri ve sınava giriş belgeleri Mart ayının ilk haftası ÖSYM aday işlemleri sayfasında açıklanacak. YGS sınav yerinizi buradan da öğrenebilirsiniz Tıklayın

2014 YGS’ye girişte hangi belgeler gerekiyor?

23 Mart’ta yapılacak olan YGS’de adayların adreslerine sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınavın yapılacağı tarihten 10 gün önce üzerinde sınav yeri ve kimlik bilgileri ile fotoğraflarının olduğu 2014 YGS sınava giriş belgelerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak edinecekler ve yazıcıdan çıktısını alacaklar. Çıktıların renkli veya siyah beyaz olması fark etmiyor ancak okunaklı ve fotoğrafın belirgin olması önemli.

ÖSYM, ayrıca, sınava giriş belgesinin ön yüzünde ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavının geçersiz

Sayılacağı uyarısını da yaptı. Bu nedenle adayların bu uyarılara dikkat etmesi gerekiyor. Adaylar sınava giriş belgesi dışında YGS’ye gelirken üzerinde TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarını da yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Unutulmaması gereken öenmli hususlardan biri her yıl yüzlerce aday tarihi geçmiş pasaport ya da TC kimlik numarası yazılı olmayan nüfus cüzdanı nedeniyle sınava giremiyor. O nedenle geçerli pasaport ya da nüfus cüzdanınızı mutlaka yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

YGS’de din kültürü ve felsefe sorularından hangi adaylar sorumlu?

23 Mart’ta tek oturumda gerçekleştirilecek YGS’de ortaöğretimde zorunlu din kültürü dersini alan ve başvuru kılavuzunda bu seçeneği (Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi aldım) işaretleyen adaylar;

(Ortaöğretimde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olan tüm adaylar (İmam Hatip

Okulları öğrencileri/mezunları dâhil), bu seçeneği işaretleyeceklerdir. ) Bu seçeneği işaretleyen adaylar, sınavda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplayacak, ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplamayacak. ÖSYM, bu durumdaki adayların, ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplasalar bile bu cevapların değerlendirmeye alınmayacağı uyarısında bulundu.

Eğer, “Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almadım” seçeneğini işaretleyen adaylar, (Ortaöğretimde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan tüm adaylar (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), bu seçeneği işaretleyecekler.) sınavda ilave Felsefe/Felsefe Grubu sorularını cevaplayacak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplamayacak. Bu durumdaki adaylar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplasalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.