banner

IELTS 2014 başvuru ve sınav tarihleri




Uluslararası İngilizce seviye tespit sınavlarından biri olan IELTS'in 2014 başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. IELTS Türkiye başvuru ve sınav tarihleri ne zaman? İşte 2014 IELTS sınav takvimi ve başvuru ücretleri..

Yabancı dil seviye tespit sınavlarından dünyada geçerli ve en yaygın olanlardan biri kuşkusuz IELTS’dir. British Council tarafından dünyanın bir çok yerinde yapılan The International English Language Testing System (IELTS) Türkiye’de de her yıl belirli merkezlerde periyodik olarak yapılmaktadır. Hükümetler, eğitim kuruluşları ve profesyonel kuruluşlar da dahil olmak üzere dünyada 135’in üzerindeki ülkede 9 binden fazla kuruluş IELTS sonuçlarını referans alır. IELTS sınavları genel ve akademik olmak üzere iki kategoride yapılır. Yurtdışında lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarında eğitim ve öğrenim görmek isteyen adayların IELTS’in akademik bölümüne başvuru yapmaları gerekmektedir. Genel IELTS ise vize ve vatandaşlık başvurularında İngiltere’de uygulanır.

IELTS sınav ücreti 2014 itibariyle 400 TL olarak belirlendi. IELTS sonuçları ise 2 yıl geçerlidir? IELTS’nin Türkiye’de Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) eş değerliliği ÖSYM’nin aldığı karar uyarınca 2014’te kaldırıldı.

IELTS başvuruları Türkiye’de britishcouncil tarafından yapılmaktadır. IELTS ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru için Tıklayın

Peki IELTS Türkiye’de hangi tarihlerde ve hangi merkezlerde yapılmaktadır?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GT = General Training

AC= Academic Training

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.