banner

YDS sınav yerinizi öğrenmek için Tıklayın 2014 ÖSYM YDS




2014 YDS İlkbahar Dönemi sınav yerleri açıklanıyor. YDS 2014 sınav yerinizi öğrenmek için Tıklayın Şifresini unutan YDS adayları nasıl şifre edinebilir?

YDS sınav yerinizi öğrenmek için buraya Tıklayın

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) 6 Nisan 2014 Pazar günü yapılacak. Saat 9.30’da başlayacak YDS 150 dakika sürecek.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) İlkbahar Dönemi sınav yerleri bu hafta açıklanacak. Adaylar, YDS 2014 İlkbahar Dönemi sınava giriş belgelerini yayınlandığı andan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak edinecekler. ÖSYM, adaylara YDS 2014 sınava giriş belgesi göndermeyecek. Adaylar, üzerinde sınav yeri, salon bilgileri ile fotoğraf ve kimlik bilgilerinin olduğu YDS 2014 sınav giriş kartlarına belirtilen internet adresinden yazıcı aracılığıyla kendileri indirecekler. Yazıcıdan çıktı alırken adayların fotoğrafın görünür olmasına ve yazıların okunaklı bir şekilde print edilmesine dikkat etmeleri gerekiyor. Aksi halde YDS sınava giriş belgeniz geçersiz sayılabilir. YDS 2014 sınav yeri bilgileri de bu belgenin üzerinde okul, salon ve sıra numarası ve adayın kimlik bilgileri ve ÖSYM aday numarası dahil yer alacağından adayların bilgilerini çıktı alırken dikkat etmesi gerekiyor.

YDS 2014 İlkbahar Dönemi sınavında kaç soru sorulacak? YDS’nin içeriği nasıl olacak?

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Diğer dillerde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılır. Çeviri için 150-200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılır. İngilizce sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir. Sınavlarda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılamaz.

YDS’ye gelirken adayların yanında bulundurması gerekenler

Yukarıda da belirttiğimiz gibi adayların adreslerine ÖSYM Sınava Giriş Belgesi göndermeyecek. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar İnternet’ten belgelerini edinebilecekler. Adaylar İnternet’ten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport

Adayın sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaportunun da yanında bulunması zorunludur. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar kabul edilecektir. Bunların dışında; sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın son iki yıl içinde çekilmiş bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı; pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde, salon görevlisi tarafından kolaylıkla görülebilecek soğuk damga, son iki yıl içinde çekilmiş bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır.

Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adaylar, sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç vb. getiremezler. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.

ÖSYM, adaylara kalem, silgi ve diğer araç gereçleri ücretsiz olarak temin ettiğinden adaylar sınava gelirken herhangi bir araç gereç getirmeyecek.

Şifresini unutan YDS adayları nasıl şifre edinebilir?

İnternet erişim şifresini kaybeden ya da unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler. Bunun için belirtilen İnternet adresinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri, burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir. Sorulara doğru cevap veremediği için İnternet erişim şifresini bu yolla yeniden edinemeyen adaylar, yeni şifre edinmek için ÖSYM Başvuru Merkezlerine nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte şahsen başvurarak, 2,00 TL ücret karşılığı yeni şifrelerini edinmek zorundadır

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.