banner

YDS sonuçları neden hala açıklanmıyor? YDS 2014 sonuçları açıklandı mı? Tıkla öğren




ÖSYM, neden hala YDS ilkbahar dönemi sonuçlarını açıklamadı? YDS 2014 soru ve cevapları bu hafta sonuna kadar açıklanacak mı? YDS 2014 soru ve cevapları ile YDS ilkbahar dönemi sonuçları 17 Nisan 2014 itibariyle açıklanıyor mu? ÖSYM'den yapılan son dakika YDS açıklaması var mı? YDS 2014 sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden 6 Nisan’da yapıldı. Aradan geçen 11 güne rağmen YDS 2014 soru ve cevapları ile YDS sonuçlarının açıklanmaması merak konusu oldu. ÖSYM’nin 2 milyonun üzerinde adayın girdiği YGS sonuçlarını 6 gün gibi rekor bir sürede açıkladığı göz önüne getirildiğinde başvuru sayısı 50 bini bile geçmeyen bir sınavı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’nın (YDS) sonuçlarını neden hala açıklayamadığı herkesin merak ettiği bir soru olarak karşımıza çıkıyor. YDS sonuçlarının geçtiğimiz hafta yayınlanacağı konusunda emin olmamıza rağmen sınavın yapıldığı 6 Nisan’ın üzerinden 11 gün geçmesine rağmen hala açıklanmamış olması sadece bizim değil binlerce adayın da tepkisine neden oldu. Peki YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? Bu konuda daha önce bir çok haberimizde sınav sonuçlarının açıklanması konusunda tahminlerimiz tutsa da bu kez ÖSYM, tüm adaylar gibi bizi de yanılttı. Şu ana kadar ÖSYM’den 2014 YDS İlkbahar Dönemi sonuçları ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ama aldığımız duyumlara göre YDS 2014 İlkbahar Dönemi soru ve cevapları ile sonuçlarının bu hafta sonuna kadar açıklanması olası görünüyor. YDS’ye giren adaylar gibi bizim de gözümüz ve kulağımız ÖSYM’den gelecek YDS sonuç açıklamasında. YDS sonuçları açıklanır açıklanmaz hem sonucunuzu hem de YDS sonuçları ile ilgili tüm istatistiklere Eğitimtercihi.com’dan ulaşabilirsiniz. Ayrıca tüm sorularınız için bize 7/24 Twitter adresimizden de ulaşabilirsiniz.

Eğitimtercihi Twitter adresimiz

https://twitter.com/egitimtercihi

YDS nasıl değerlendiriliyor?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

 Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

 Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.

 Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

 90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

 50 - 59 arasındaki puanlar (E)

seviyesi olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

Sınav Sonuçlarının Bildirilmesi

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler. 

YDS 2014 soru  ve cevapları ile sonuçların açıklanmamasına sosyal medya üzerinden de tepkiler geldi. İşte Twitter'dan YDS 2014 sonuçlarının açıklanmamasına verilen tepkiler;

Ahmet Demiroğlu ‏@ademiroglu89  13 sa.

Kabul et @OSYMbaskanligi , cevap kağıtlarını kaybettin değil mi? #yds2014 #YDSaçıklansın #yds #osym

seyma ‏@KlkedisiSeyma  14 sa.

#yds2014 paranoyak oldm artk acikla sonuclari #osymyds

Tarkan Ado ‏@TrkanAdo  16 sa.

#BuAksamYine ayni tantana. Yds sonuçları ha açıklanıyor ha aciklandi. #osym #osymsorulariyayinla #yds #ydsacıklansın #yds2014

Merve Dilekoglu ‏@mervedilekoglu  18 sa.

Bugün de açıklanmadı anne... #yds #yds2014

Ahmet Demiroğlu ‏@ademiroglu89  15 Nis

@OSYMbaskanligi 'ndan duyuru : "Elinde fazla optik okuyucu olanlar getirsin." #yds2014

M.Said Cakalli ‏@textilex  15 Nis

hangi çağın hangi teknolojinin eseri bir sınavın nezaman açıklanacağını insanlara paylaşmamak! #yds2014

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.