banner

Darüşşafaka başvuruları 28 Mayıs’ta sona eriyor




1 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Darüşşafaka Okulları Giriş Sınavı için son başvuru tarihi 28 Mayıs 2014

Kurulduğu günden bu yana ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka Okulları için başvurular 28 Mayıs’ta sona eriyor. 1Haziran’nda yapılacak sınavda başarılı olan öğrencilerin tüm masrafları Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında Türkiye genelinde 65 ilden 945 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin eğitim masraflarının yanı sıra giyim, barınma, yemek, kitap, sağlık gibi ihtiyaçları da Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanıyor. 2012 yılında düzenlenen Genel Kurul Toplantısında gerçekleştirdiği tüzük değişikliğiyle annesi hayatta olmayan öğrencilere de kapılarını açan Darüşşafaka Cemiyeti, üniversiteyi kazanan öğrencilerine de üniversite eğitimleri boyunca burs vermeye devam ediyor.

Her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerini Türkiye İş Bankası karşılıyor

Tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda, Türkiye İş Bankası “81 İlden 81 Öğrenci” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, her ilin sınav birincisinin tüm giderlerini karşılanıyor.

Üniversite yerleştirme başarıları

Darüşşafaka Lisesi’nin, 2013 yılında 57 mezun verdiği ve bu mezunların 56’sının bir yükseköğretim programına yerleşerek; genel başarı oranının % 98 olarak gerçekleştiği ifade ediliyor.

2013 mezunu 139. Dönem Darüşşafakalılar içinde dereceye giren ilk üç öğrencinin üniversite tercihleri ise şöyle gerçekleşti: Dönem birincisi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi; dönem ikincisi Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Makine Mühendisliği ve dönem üçüncüsü ise, dil alanında 307’nci olarak Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü…

2012 yılında Darüşşafaka Lisesi’ni 2.’likle bitiren ve ÖSYS’de Türkiye 63’üncüsü olarak İTÜ’ye birincilikle giren Füsun Cemre Karaoğlan’ın, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde eğitimine devam ettiği vurgulanıyor.

Darüşşafaka Giriş Sınavı belirlenen 20 ilde 1 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. Anadolu’nun farklı şehirlerinden sınava katılacak öğrencilerin ve velilerin ulaşım giderleri Darüşşafaka tarafından karşılanacak.

Sınav kaydı için gereken belgeler

Adayın okumakta olduğu okul müdürlüğünden alınacak ve İlkokul 4. sınıf öğrencisi olduğunu gösteren imzalı ve mühürlü belge (Okul karnesi kabul edilmez.)

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Vukuatlı Aile Nüfus Kaydı örneği (Suret, fotokopi, muhtar belgesi, ölüm tutanağı kabul edilmez.)

2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf

Başvuru formu

Adaylarda aranan koşullar

T.C. vatandaşı olan,

Annesi veya babası hayatta olmayan,

Ailesinin maddi durumu öğrenimini sürdürmesine yeterli olmayan,

2003 ve sonrası doğmuş olan (Yaş düzeltmesi geçersizdir),

2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olan,

Sağlık ve diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan öğrencilerin aday kaydı için müracaatları uygundur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.