banner

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES 2014 sonuç sayfası




Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi yapıldı. ALES sonuçları 3 yıl geçerli olacak. ALES 2014 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES soru ve cevapları ile ALES sınav sonuçları açıklanma tarihi ne zaman? İşte cevabı;

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi yapıldı. ALES sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinde açıklanacak. ALES sonuçlarının en geç 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. ALES soru kitapçığı ile cevap kağıtlarının yüzde 10’lık kısmının da önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

ALES 2014 soru ve cevapları için Tıklayın

ALES 2014 sonuçları için Tıklayın

ALES puanları yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda, lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılıyor.

ALES'te sayısal bölümünde 40’ar sorudan oluşan iki test (Sayısal-1 ve Sayısal-2); sözel bölümünde ise 40’ar sorudan oluşan iki test (Sözel-1 ve Sözel-2) yer aldı. Sınav, 81 il merkezi ile Lefkoşa ve Bişkek'te saat 09.30'da başladı ve adaylara 150 dakika (2,5 saat) cevaplama süresi verildi.

ALES sonuçları açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.