banner

DGS not ortalamaları işlemleri için son tarih 18 Temmuz




Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) başvurmuş olan meslek yüksekokulları son sınıf öğrencilerinin akademik not ortalamaları düzeltme işlemleri için son tarih 18 Temmuz.

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için Meslek Yüksekokullarındaki sınava başvurmuş olan son sınıf öğrencilerinin akademik not ortalamalarının 1-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında elektronik ortama girileceğini ve 14 Temmuz 2014 tarihi itibarı ile adayların, bilgilerini ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr  adresinden veya kendi okullarının  astığı listelerden kontrol edecekleri duyurusu yaptı. ÖSYM, 17-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında, bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için ek güncelleme yapılacağını ve bu tarihten sonra yapılacak düzeltme taleplerinin kabul edilmeyeceğini bildirdi. Yapılan duyuruda, adayların düzeltme işlemlerini bağlı bulundukları okullardan yapacakları kaydedildi.

ÖSYM’den şu açıklama yapıldı;

4 Ağustos 2012 tarihli ve 28374 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” uyarınca ÖSYM tarafından 19 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için, Meslek Yüksekokullarındaki sınava başvurmuş olan son sınıf öğrencilerinin akademik not ortalamalarını elektronik ortamda toplama işlemleri için aşağıdaki takvim uygulanacaktır:

01-11 Temmuz 2014 tarihleri arasında Meslek Yüksekokulları sınava başvurmuş olan son sınıf öğrencilerinin akademik not ortalamalarını elektronik ortamda gireceklerdir

14 Temmuz 2014 itibarı ile adaylar, bilgilerini http://ais.osym.gov.tr  adresinden veya kendi okullarının  astığı listelerden kontrol edeceklerdir.

17-18 Temmuz 2014 tarihleri arasında, bilgilerinde düzeltme gereken adaylar için ek güncelleme yapılacaktır. Bu tarihten sonra yapılacak düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir. Adaylar düzeltme işlemlerini bağlı bulundukları okullardan yapacaklardır.

Adayların doğrudan ÖSYM’ye yapacakları düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir, düzeltmeler üniversitelerinin ilgili birimlerince yapılacaktır.

Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri ve AÖF Merkez Bürosu işlemlerini http://dgsnot.osym.gov.tr  adresinden yapacaklardır. Program kullanma kılavuzu http://dgsnot.osym.gov.tr  adresinde mevcuttur.

Tüm DGS adaylarına ve Üniversitelerin ilgili birimlerine duyurulur.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.