banner

DGS sınava giriş belgeleri internette ( 2014 DGS sınav yerini tıkla öğren)




Dikey Geçiş Sınavı (DGS 2014)  sınava giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. DGS sınav yerinizi öğrenmek ve 2014 DGS sınava giriş belgenizi indirmek için Tıklayın

19 Temmuz 2014 tarihinde yapılacak Dikey Geçiş Sınavı (DGS)  başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından DGS sınav yeri bilgilerinin de yer aldığı 2014 DGS sınava giriş belgeleri ÖSYM’nin internet sayfasında erişime açıldı. ÖSYM aday işlemleri sayfası giriş ekranı için Tıklayın

ÖSYM, 2014 DGS sınava giriş belgelerini adayların erişimine açtı. Adaylar bugünden itibaren 2014 DGS sınav yeri ve fotoğraflı kimlik bilgilerinin olduğu sınava giriş belgelerini T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinebilecek. ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, adaylara 2014 DGS Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecek. 2014 DGS sınava giriş belgesinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak.

DGS sınava giriş belgesi nasıl edinilecek

DGS sınava giriş belgenizi ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresine giriş yaptıktan ve açılan sayfada en üstte bulunan Aday işlemleri sistemine giriş yaparak ve gelen ekranda işlem tipinden giriş belgesi dökümünü seçerek gelen talimatlar doğrultusunda 2014 DGS giriş belgenizin yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz.

ÖSYM’den yapılan duyuru şöyle;

Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

DGS sınavının kapsamı

Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Testte 120 soru yer alacak. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

2013 DGS’de 3 bin 951 kontenjan boş kaldı

21 Temmuz 2013 tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) toplam 35 bin 48 kontenjanın 31 bin 97’sine yerleştirme yapılırken 3 bin 951 kontenjan boş kaldı.

2013 DGS sonuçlarına göre hesaplanan en büyük ve en küçük DGS puanları






YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.