banner

Özel okul desteği teşvik başvuru ve yerleştirme takvimi




Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler ile özel okulların başvuruları 8-18 Ağustos tarihleri arasında alınacak. İşte 2014-2015 özel okul desteği teşvik başvuru ve yerleştirme takvimi;

5580 sayılı kanun kapsamındaki özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e-Kılavuzu bugün yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e-Kılavuzu'na göre, eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuruları e-Okul üzerinden, özel okulların başvuruları da MEBBİS üzerinden 8-18 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacak.

Öğrenci ve özel okulların başvuru sonuçları 28 Ağustos 2014 tarihinde ilan edilecek.

MEB’in internet sitesinde yayınlanan özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği uygulama e-Kılavuzuna göre,  destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri ise 4 Eylül’de destek verilecek özel okul kontenjanları ilanının ardından 5-9 Eylül tarihleri arasında alınacak. Yerleştirme sonuçları 10 Eylül’de açıklanacak.

Eğitim ve Öğretim Desteği Verilecek A, B, C ve D Grubu Okullar

Kurum Türü Adı

Özel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi

Özel Anadolu Lisesi

Özel Ermeni İlkokulu

Özel Ermeni Okul Öncesi Kurumu

Özel Ermeni Ortaokulu

Özel Ermeni Ortaöğretim Okulu

Özel Fen Lisesi

Özel Hazırlık Sınıfı Bulunan Anadolu Lisesi

Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Özel Musevi İlkokulu

Özel Musevi Okul Öncesi Kurumu

Özel Musevi Ortaokulu

Özel Musevi Ortaöğretim Kurumu

Özel Rum İlkokulu

Özel Rum Ortaokulu

Özel Rum Ortaöğretim Kurumu

Özel Sosyal Bilimler Lisesi

Özel Spor Lisesi5580 Sayılı Kanun Kapsamındaki

Özel Temel Lise

Özel Türk İlkokulu

Özel Türk Okul Öncesi Kurumu

Özel Türk Ortaokulu

Detaylı bilgi ve başvuru kılavuzu için Tıklayın

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.