banner

ÖYP lisansüstü eğitim tercihleri başladı




Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında atanmış araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim kontenjanlarına tercih işlemleri 14-18 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) lisansüstü eğitim kontenjanlarını açıkladı. YÖK’ün internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ÖYP kapsamında atanmış ve yabancı dil puanı 65 ve üzeri olan araştırma görevlilerinin lisansüstü eğitim yapabilecekleri üniversiteler ve kontenjanlara tercih işlemleri 14-18 Ağustos tarihleri arasında alınacak. 

ÖYP kapsamında ilan edilen kontenjanlara lisansüstü eğitim başvuruları YÖK’ün https://yoksis.yok.gov.tr/OYPUYG/  internet adresinden online olarak yapılacak. Adaylar belirtilen adresten TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak tercihlerini yapabilecek. ÖYP lisansüstü eğitim tercih işlemleri 18 Ağustos’ta sona erecek.

Başvurularla ilgili detaylı bilgi için Tıklayın

Başvuru yapmak için Tıklayın

Kontenjan tablosu için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.