banner

PYBS tercih sonuçları açıklandı Tıkla hangi okulu kazandığını öğren




MEB e-okul PYBS tercih sonuçları 25 Ağustos 2014 saat 16.00 itibariyle açıklandı. TEOG PYBS tercih sonuçlarının açıklanmasına dakikalar kaldı. Burslu ve yatılı okumak için tercih yapan adaylar sabırsızlıkla sonuçların açıklanmasını bekliyor. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yerleştirme tercih sonuçları bugün öğleden sonra açıklanıyor. PYBS tercih yerleştirme sonuçları burada açıklandığı andan itibaren öğrenilebilecek. e-okul PYBS sonuç öğrenme sayfası. PYBS’de tercihlerinde yerleşen adayların kayıtları 26 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında alınacak.

TEPG PYBS tercih sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

TEOG kapsamında parasız yatılı okullarda burslu eğitim ve öğrenim görecek öğrencileri seçmek için için yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yerleştirme tercih sonuçları 25 Ağustos bugün öğleden sonra açıklanıyor. PYBS tercih sonucunuza göre hangi yatılı liseye girdiğinizi e-okul üzerinden tıklayıp öğrenebilirsiniz PYBS 2014 tercih yerleştirme sonuçları ve nereyi kazandığınızı öğrenmek için Tıklayın

2014 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) 9, 10, 11. sınıf tercih listeleri 5 Ağustos'ta yayınlandı. Adaylar PYBS tercihlerini bu listelere göre tamamladı. PYBS’de her aday en fazla 5 tercih yaptı.

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yerleştirme tercihleri 15 Ağustos’ta sona erdi. 25 Ağustos’ta bugün PYBS yerleştirtme tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yerleştirme sonuçlarına göre Parasız Yatılılığı (PYBS) kazanan öğrencilerin e-Okul Sistemine Kayıt işlemleri yapılacak. Kayıtların tamamlanmasının ardından 15 Eylül’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılı başlayacak. 

PYBS’de tercihlerine yerleşen adayların kayıtları ne zaman ve nasıl yapılacak?

MEB’in başvurular sırasında yayımladığı PYBS kılavuzuna göre, Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavını (PYBS) kazanan öğrencilerin kayıt-kabulleriyle ilgili işlemler şu şekilde yapılacak;

Ortaöğretim okul/kurumlarında parasız yatılı olarak okumaya hak kazananöğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayıp 12 Eylül 2014 günü saat 17.00’ye kadar sürecek.

Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretimokul/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı tarihte başlayıp 30 Eylül 2014 günü saat 17.00’ye kadar sürecek.

Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacak.

PYBS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre, başvuru şartlarını taşımadıkları halde sınava girerek parasız yatılılık veya bursluluk hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları yapılmayacak.

PYBS sonucunda yatılılığı kazanan öğrenciler, nakil şartlarını taşısalar bile en az bir ders yılı öğrenimlerini tamamlamadan parasız yatılı olarak nakilleri yapılamayacak. Öğrencilerin, tercihlerini bu durumu göz önüne alarak yapmaları gerekiyor.

Cinsiyetine, okul türüne ve alan ya da dalına uygun pansiyonu olmayan okulları tercih edip kazananlar parasız yatılılık hakkından faydalanamayacak. Bu durumdaki öğrencilerin bursluluğa geçirilmeleri de mümkün olmayacak.

Tercihleri doğrultusunda bir okulu parasız yatılı olarak kazanan öğrenci bu hakkını başka okulda kullanamayacak. 

Ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarında okuyan öğrenciler, halen öğrenim gördükleri okul türü, sınıf ve alan ya da dal dışında başka bir okul türü, sınıf ve alan ya da dalı bulunmayan pansiyonlu okulu tercih edemeyecek.

 Öğrencilerin PYBS sonucuna göre yatılılık ya da bursluluk hakkından faydalanması, Yatılı Bölge Ortaokulu'nda (YBO) parasız yatılı olarak öğrenimini tamamlayanların sınavsız olarak, ortaöğretim kurumları pansiyonlarına yerleştirilmesi için belirtilen tarihlerde tercih başvurusu yapılmasından öğrenci velisi, bilgilendirme ve elektronik onaylamadan ise okul müdürlüğü sorumlu olacak.

YEP ile öğrenci alan pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve parasız yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden parasız yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması halinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği hükümleri gereğince; Yerleştirmeye Esas Puan'a (YEP) göre yapılacak sıralama ve yerleştirme ile parasız yatılı olarak öğrenim görme hakkı sağlanacak.  Bu öğrencilerde ayrıca PYBS'yi kazanma şartı aranmayacak. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabilecek.

PYBS'ye başvuruda bulunarak parasız yatılılığı tercih edenler ile Yatılı Bölge Ortaokulunu (YBO) başarı ile tamamlayarak parasız yatılılık hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin; parasız yatılı olarak yerleştirilmeleri İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği hükümleri ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk e-Kılavuzu'nda belirtilen şartlara göre Kontenjan Tabloları'nda belirtilen durumlarına ve cinsiyetlerine uygun okulları tercih etmeleri halinde gerçekleştirilecek.

Adaylardan, bursluluk tercihi dahil toplam 5 tercih alınacak. Adaylar tercihlerini 15 Ağustos'a kadar yapabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.