banner

İdari Yargı-Avukatlık Sınavı başvuruları başladı




26 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdarî Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2014- İdarî Yargı-Avukat) başvuruları 1-10 Eylül 2014 tarihleri arasında alınacak. Başvuru ücretinin yatırılacağı banka adresleri ve başvuru kılavuzu için Tıklayın

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 26 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdarî Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2014- İdarî Yargı-Avukat) başvuruları 1-10 Eylül 2014 tarihleri arasında alınacak. “SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR” bilgi metni, başvuru tarihinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden yayımlanacak. Açıklamada, sınava başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerektiği ifade edildi. Ayrıca, Adayların, sınava başvuru yapmadan önce Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapmaları yararlarına olacaktır. Bu konuda Adalet Bakanlığı’ndan ayrıntılı bilgi alınmalıdır.

Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdarî Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı içeriği

Sınavda adaylara, 30 sorudan oluşan Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile 90 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacaktır. Testlerdeki soruların konulara göre dağılımı kendi aralarında eşit olacaktır.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve

İnkılap Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi konuları ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi: Anayasa Hukuku, İdare Hukuku, İdarî Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü, Borçlar

Hukuku (Genel Hükümler), Medeni Hukuk, Ceza Hukuku (Genel Hükümler), Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku ve Maliye-Ekonomi konuları ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

70 ve üzeri puan alanlar mülakata girmeye hak kazanacak.

Sınav başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar

Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin İdarî Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı başvuru ücreti 90 TL olarak belirlendi

Sınava girecek adaylar 01-10 Eylül 2014 tarihleri arasında, Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, T.C. Ziraat Bankasının ATM ve İnternet bankacılığı aracılığıyla ve PTT İş Yerlerinden sınav ücreti olarak ÖSYM adına 90,00 TL yatıracaklardır. Sınav ücreti ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. Adaylar ÖSYM’ye başvurularını yapmadan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Banka işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve Adalet Bakanlığı sorumlu olmayacağından, dekont bilgileri aday tarafından dikkatle kontrol edilmelidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.