banner

6 Eylül 2014 MEB ehliyet sınavı soru ve cevapları Tıklayın




6 Eylül 2014 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) soru ve cevapları yayınlandı. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 6 Eylül tarihli ehliyet sınavı sonuçları sorgu sayfası (MEB ehliyet sonuç sayfası için Tıklayın)

MEB tarafından 6 Eylül 2014 tarihinde yapılan Ehliyet sınavının soru ve cevapları 9 Eylül saat 19.00’da Bakanlığın http://www.meb.gov.tr internet sitesinde adayların erişimine açıldı. 6 Eylül 2014 Ehliyet yazılı sınavı soru ve cevaplarını indirmek için Tıklayın

A Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

Yeni Müfredat Soruları ve Cevap Anahtarı (K,L,M,N Türü Kitapçıkları)

6 Eylül 2014 tarihinde yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçları 16 Eylül Salı günü açıklanacak. 6 Eylül tarihli Ehliyet Sınavı sonuçları için Tıklayın 

Ehliyet Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (2014 MTSAS) sınavları başvuru ve sınav tarihleri ne zaman?

Bir sonraki Ehliyet Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları (2014 MTSAS) 18 Ekim ve 6 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak. MEB tarafından gerçekleştirilecek Ehliyet sınavı başvuruları sürücü kursları tarafından alınacak.

18 Ekim 2014 Cumartesi günü yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) başvuru ve başvuru ücretinin yatırılacağı tarihler; 22 Ağustos-18 Eylül 2014 tarihleri arasında,

İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Kontrol Ve Onay İşlemleri tarihleri 19-22 Eylül tarihleri arasında,

18 Ekim 2014 Cumartesi günü yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçlarının açıklanma tarihi ise 28 Ekim 2014

2014 yılının en son ehliyet sınav tarihi ise 6 Aralık 2014’te yapılacak

ise 6 Aralık 2014’te yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) başvuru ve başvuru ücretinin yatırılacağı tarihler; 23 Eylül-13 Kasım 2014 tarihleri arasında,

İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Kontrol Ve Onay İşlemleri tarihleri 14-17 Kasım 2014 tarihleri arasında,

6 Aralık 2014’te yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçlarının açıklanma tarihi ise 16 Aralık 2014 tarihinde.

Ehliyet yazılı sınavında başarılı olabilmek için en az kaç puan almak gerekir?

Ehliyet yazılı sınavında adayların başarılı olabilmesi için her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır.

İşte MEB’den yapılan 2014 ehliyet açıklaması;

“Adayların derslere göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan hesaplama yapılır.

Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılır. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.”

Ehliyet sınavı sonuçları nasıl öğreniliyor?

Ehliyet sınav sonuçları, her sınav sonrası sınavın yapıldığı tarihten en az 10 gün sonra http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyuruluyor. Adaylar, bu adresten Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve adaylara tebliğ edecektir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.