banner

e-YDS başvuruları başladı Başvuru için Tıklayın




ÖSYM’nin ilk defa uygulayacağı elektronik sınavlardan e-YDS için başvuru kılavuzu yayınlandı. 20 Eylül’de Ankara’da yapılacak e-YDS için başvurular bugün başlıyor. e-YDS’ye başvuru kılavuzu ve başvuru için Tıklayın

e-YDS başvuru kılavuzu indir, e-YDS başvuru ücreti ne kadar, sınav ücreti ödemesi nasıl yapılacak? e-YDS sınav ücreti bankalara yatırılacak mı? e-YDS hangi alanlarda yapılacak? e-YDS’de soru sayısı ve sınav süresi ne kadar olacak? İşte ÖSYM’nin ilk defa yapacağı elektronik sınavı olan e-YDS ile ilgili merak edilenler;

ÖSYM, Elektronik Yabancı Dil Sınavlarının (e-YDS) 20 Eylül 2014 tarihinde yapılacak ilk uygulaması için başvuruları saat 14.00’den itibaren almaya başlayacak.  ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, e-YDS’ye katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, 10-12 Eylül 2014 tarihleri arasında kredi/banka kartı ile yatırabilecek. Sınav ücreti ödeme işlemi, 10 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00’de başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecek. Kontenjan dolmadığı takdirde ise e-YDS başvuru işlemleri 12 Eylül 2014 tarihinde saat 17.00’de sona erecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında yapılacak olan e-YDS’nin aynı Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğer olacağı,  e-YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları hakların, YDS’ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla da aynı olacağı belirtildi.

Açıklamada, e-YDS’nin ilk uygulamasının İngilizce alanında, 20 Eylül 2014 Cumartesi günü Ankara’da ÖSYM Merkez Bina 2. katta bulunan Elektronik Sınav Uygulama Salonunda (Bilkent-Ankara) yapılacağı belirtilirken,  sınavın saat 14.00’te başlayacağı ve 2,5 saat (150 dakika) süreceği bildirildi.

e-YDS sınav ücreti 120,00 TL olarak belirlendi

e-YDS sınav ücreti ödeme/başvuru tarihleri: 10-12 Eylül 2014

e-YDS sınav tarihi, saati ve süresi: 20 Eylül 2014, 14.00, 2,5 saat (150 dakika)

e-YDS sınav ücreti: 120,00 TL

e-YDS sınav ücreti ödemesi yalnızca internet aracılığıyla ÖSYM tarafından yapılacak

ÖSYM, e-YDS sınav ücretini diğer sınavlarda olduğu gibi bankalar aracılığıyla almayacak. Adaylar, sınav ücretini ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemini kullanarak, T.C. Kimlik Numarasını belirterek kredi kartı/banka kartı ile yatıracaklar. ÖSYM, Bankadan sınav ücreti ödemesinin kabul edilmeyeceğini bildirdi. Yapılan uyarıda sadece kredi kartı/banka kartı ile sınav ücreti ödeyen adayların e-YDS için başvuruları kabul edileceği ifade edildi.

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, 10-12 Eylül 2014 tarihleri arasında kredi/banka kartı ile yatıracaklardır. Sınav ücreti ödeme işlemi, 10 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00’te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde 12 Eylül 2014 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir.

ÖSYM sınav ücreti ve başvuru süreci ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, 10-12 Eylül 2014 tarihleri arasında kredi/banka kartı ile yatıracaklardır. Sınav ücreti ödeme işlemi, 10 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00’de başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde 12 Eylül 2014 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir. Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylar, kılavuzda belirtilen bilgi güncelleme işlemlerini, 15 Eylül 2014 tarihi saat 17.00’ye kadar ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapacaklardır. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden bu işlemleri yaptırmayan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

e-YDS 2014/1’de sınava alınacak aday sayısı ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen kontenjan ile sınırlı kalacağından sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve ödeme kabul edilmeyecektir. e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

Adaylar, 2014 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2014/1) Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda; sınav ücretinin ödenmesi, başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

e-YDS elektronik ortamda yapılacağından , adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı planlanmıştır. Bu sınav uygulamasına aşağıdaki link den erişebilirsiniz.

e-YDS’de soru sayısı ve soruların kapsamı

Sınavda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan test kullanılacaktır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. İngilizce sınavlarında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

Sınavlarda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılamaz.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.