banner

ÖSYS ek yerleştirme sonuçları açıklanıyor Tıkla öğren




ÖSYS, ek yerleştirme tercih sonuçları 29 Eylül 2014 saat 10.00 itibariyle açıklandı mı? Üniversitelerin boş kontenjanlarına LYS ÖSYS ek yerleştirme tercih sonuçları açıklanıyor. ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr/ ÖSYS boş kontenjan ek yerleştirme sonuçları...ek yerleştirme tercih sonuçları...ek yerleştirme üniversite kayıt takvimi...2014 ÖSYS ek yerleştirme sonuçları Tıkla hangi üniversiteye yerleştiğini öğren!

YGS, LYS ve sınavsız geçiş sonrası üniversitelerin boş kalan kontenjanları için ÖSYS ek yerleştirme tercih işlemleri geçtiğimiz Perşembe günü 25 Eylül 2014’te sona erdi. Şimdi adaylar merakla ÖSYS ek yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasını ve bir an önce kazandıkları üniversitelere kayıtlarını yaptırmak için bekliyor. ÖSYS ek yerleştirme tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Ek yerleştirme tercih sonuçları açıklandı mı? 2014 ÖSYS ek yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor mu? diye merak eden üniversite adayları 2014 ÖSYS ek yerleştirme tercih sonuçları hafta başında açıklanacak? ÖSYM, bilindiği gibi üniversite sınav ve yerleştirme sonuçlarını önceki yıllara göre daha kısa sürede açıklıyor. Bu yıl da üniversitelerin boş kontenjanları için alınan ÖSYS ek yerleştirme ve sınavsız geçiş ek yerleştirme tercih sonuçları bugün açıklanacak diye bekliyoruz. Eğer ÖSYM, ÖSYS ek yerleştirme tercih sonuçlarını bugün açıklayamazsa en geç iki gün içinde açıklayabilir? Hangi üniversite ve bölüme yerleştiğinizi öğrenmek için buradan da 2014 ÖSYS ek yerleştirme tercih sonuç öğrenme sayfasına giriş yaparak ek yerleştirme sonucunuzu öğrenebilirsiniz;

ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavların sonuçlarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz

ÖSYS ek yerleştirme tercih sonuç sorgu sayfası

https://sonuc.osym.gov.tr/

Üniversite ek yerleştirme tercih sonuçları için Tıklayın

ÖSYS, sınavsız geçiş ek yerleştirme tercih sonuçları açıklanıyor Tıkla ek yerleştirme tercih sonucunu öğren!

Ek yerleştirme üniversite kayıt tarihleri 

 

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından 6-7-8 Ekim 2014 tarihleri arasında yapılacak. Adayların kayıt olmak için, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde, kayıt için gerekli belgeler ile başvurmaları gerekiyor.

Ek yerleştirme tercihleri neye göre alındı?

2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre 2014-2015 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapıldı.

2014-2015 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına yapılacak merkezî ek yerleştirme kontenjanlarını, 2014-ÖSYS merkezî yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile 2014-ÖSYS merkezî yerleştirme ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar oluşturdu.

Adaylar yükseköğretim programlarına (üniversitelerin boş kontenjanlarına)nasıl yerleştirilecek?

2014-ÖSYS Ek Yerleştirmeye başvuran adaylar, 2014-2015 öğretim yılı için Tablo 4'teki lisans programlarına ve Tablo 3B'deki ön lisans programlarına;

- 2014 YGS/LYS sonucunda hesaplanan yerleştirme puanları,

- Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

- Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirilecek.

Sınavsız geçiş hakkı bulunan adayların yerleştirilmeleri yapıldıktan sonra Tablo 3A'daki programların boş kalan kontenjanlarına genel lise mezunu adaylar ile kendi alanları dışındaki programları tercih etmiş olan meslek lisesi mezunu adayların yerleştirilmeleri yapılacak, bu yerleştirmelerde adayların yükseköğretim programının puan türündeki yerleştirme puanları göz önünde tutulacak.

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarından mezun olan adaylar, Tablo 3A'daki kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarına sınavsız olarak;

- Yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri,

- Sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler,

- Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP),

- Yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirilecekler.

Yerleştirme işlemlerinde 2014 ÖSYS ek yerleştirme kılavuzu ile birlikte, 2014-ÖSYS Kılavuzu ile 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacaktır

Boş kontenjan sayısı 224 bin 97

Üniversiteye yerleşemeyen adayların, şanslarını yeniden deneyebileceği "ek yerleştirme"ler için açıköğretim fakülteleri dahil üniversitelerin ön lisans ve lisans programlarında kontenjan sayısı 224 bin 97 olarak belirlendi. Bu kontenjanların 151 bin 127'sini önlisans, 72 bin 970'ini ise lisans programları oluşturdu.

Merkezi yerleştirmede, açıköğretim dahil yurtiçi ve dışındaki üniversitelerin lisans ve önlisans programlarına, 982 bin 182 kontenjan ayrılmıştı.

Bu kontenjanların 480 bin 947'sini lisans programları oluşturuyordu. Merkezi yerleştirmede lisans programlarına 450 bin 263 aday yerleşirken, 406 bin 199 aday üniversiteye kayıt yaptırdı. Lisans programları için belirlenen 480 bin 947 kontenjanın, 53 bin 47'si açıköğretim için ayrılmıştı. Bu kontenjanın hepsine yerleşen adayların, 34 bin 818'i kayıt yaptırdı. Açıköğretimde lisans düzeyinde 18 bin 229 kontenjan boş kaldı.

Merkezi yerleştirmede açıköğretim dahil yurtiçi ve dışındaki üniversitelerin önlisans programlarına 501 bin 235 kontenjan ayrılmıştı. Bu programlara 472 bin 12 aday yerleşirken, 350 bin 58 aday üniversiteye kayıt yaptırdı. Önlisans programlarında ek yerleştirme yapılacak 151 bin 127 kontenjanın, 44 bin 677'sini açıköğretim oluşturdu.  Açıköğretim önlisans programlarında 136 bin 500 kontenjanın, 135 bin 605'ine yerleşen adayların, 91 bin 823'ü kayıt yaptırdı. Açıköğretimde ön lisans düzeyinde 44 bin 677 kontenjan boş kaldı.

Devlet üniversitelerinde 172 bin ek kontenjan

Devlet üniversitelerinde, lisans ve önlisans düzeyinde ek yerleştirme için açıköğretim de dahil 172 bin 897 kontenjan bulunuyor. Devlette lisans düzeyinde 390 bin 631 kontenjanın, 381 bin 24’üne adaylar yerleşirken, bunların 344 bin 954’ü kayıt yaptırdı. Devlet üniversitelerinde lisans düzeyinde ek yerleştirme için açıköğretim de dahil 45 bin 211 kontenjan bulunuyor.

Önlisans düzeyinde ise 438 bin 135 kontenjanın, 419 bin 407’sine adaylar yerleşirken, 310 bin 449’u kayıt yaptırdı. Devlet üniversitelerinde ek yerleştirme için açık öğretimde dahil önlisans düzeyinde 127 bin 686 kontenjan bulunuyor.

2014 ÖSYS ve sınavsız geçiş ek yerleştirme sonuçları nasıl ve ne zaman duyurulacak?

2014-ÖSYS'de merkezî ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYS Ek yerleştirmeyi kazanan adayların üniversitelere kayıt işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacak?

2014-2015 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversitelerce, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak. Kayıt tarihleri adayların İnternet'te yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.