banner

DHBT sonuçları açıklandı mı? KPSS DHBT sonucunuzu öğren




DHBT sonuçları ne zaman açıklanıyor? KPSS DHBT sonucunuzu öğren ÖSYM KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sonuç öğrenme sayfası. 21 Ekim 2014 tarihi itibariyle DHBT sonuçları ve ÖSYM’den yapılan en son duyurular

DHBT sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

Kamu Personel Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT 2014) geçtiğimiz hafta sonu 18 Ekim Cumartesi günü yapıldı. KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? DHBT sonuç öğrenme sayfası…

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personel için yapılan DHBT sonuçlarının KPSS ortaöğretim ve KPSS önlisans sonuçlarının açıklanmasının ardından en geç bu hafta sonuna kadar açıklanması bekleniyor. ÖSYM’den KPSS 2014 DHBT sonuçlarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı ancak 18 Ekim tarihli DHBT sınavının sonuçlarının en kısa zamanda açıklanması olasılığı yüksek görünüyor. Adaylar merakla Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sonuçlarını öğrenip bir an önce KPSS tercihlerini yapmak için sabırsızlanıyor. DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak? DHBT sonuçları açıklandı mı? diye merak eden adaylar sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinde TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilir.

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sonuçları kaç yıl geçerli olacak?

KPSS sınavlarında öğretmen adayları hariç diğer tüm sınavların puanları iki yıl geçerlidir. KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı sonuçları yalnızca bir yıl geçerlidir. Öğretmen adayları eğer MEB tarafından atanamazlarsa bir sonraki KPSS’ye girmek ve istenilen puanı almak zorundadır.

ÖSYM’den yapılan sonuç açıklaması;

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır.

İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.