banner

18 Ekim tarihli ehliyet soru ve cevapları açıklandı Tıkla ve indir




Sürücü adaylarının heyecanla beklediği 18 Ekim 2014 tarihli A, B, C, D, E sınıfı Ehliyet Yazılı Sınavı’nın soru ve cevapları yayınlandı sıra sonuçlarda. Ehliyet sınavından kaç puan aldığını hesapla! 2014'ün en son Ehliyet sınavı ne zaman? Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2014 18 Ekim tarihli Ehliyet soru ve cevapları için Tıklayın

18 Ekim 2014 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yayınlandı. Sürücü ehliyetinde en az 70 ve üzerinde puan almak için 18 Ekim 2014 tarihli Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı’na (Ehliyet) giren adaylar, MEB bugün saat 14.00’de 18 Ekim tarihli Ehliyet soru ve cevaplarını yayınladı. Direksiyon sınavına girebilmek için en az 70 ve üzerinde puan almış olmak gerekiyor. 

18 2014 tarihli Ehliyet (MTSAS) soru ve cevaplarına aşağıdaki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz. 18 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 28 Ekim 2014 tarihinde açıklanacak. 

A Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

B Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

C-D-E Sınıfı Soruları ve Cevap Anahtarı (Eski Müfredat)

Yeni Müfredat Soruları ve Cevap Anahtarı (K,L,M,N Türü Kitapçıkları)

2014 yılının en son ehliyet sınav tarihi 6 Aralık 2014’te yapılacak

6 Aralık 2014’te yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) başvuru ve başvuru ücretinin yatırılacağı tarihler; 23 Eylül-13 Kasım 2014 tarihleri arasında,

İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Kontrol Ve Onay İşlemleri tarihleri 14-17 Kasım 2014 tarihleri arasında,

6 Aralık 2014’te yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçlarının açıklanma tarihi ise 16 Aralık 2014 tarihinde.

Ehliyet yazılı sınavında başarılı olabilmek için en az kaç puan almak gerekir?

Ehliyet yazılı sınavında adayların başarılı olabilmesi için her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır.

Ehliyet sınavlarına en fazla kaç kez giriliyor?

2014 Ehliyet Kılavuzunda göre, sürücü adayları, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın 1(bir) hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir yatakta tedavi gerektiren doktor raporu varsa 4 (dört) yazılı (test) ve 4 (dört) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilir. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilirler. Adayların sınavda başarısız olmaları durumunda tekrar sınava girmeleri gerekmektedir. Sınava girebilmek için tekrar sınav ücreti yatırılması zorunludur.

2014 Ehliyet sınav ücreti ne kadar?

Sürücü adayları, 2014 yılı ve/veya her sınav dönemi için ayrı-ayrı olmak üzere 50 TL sınav ücreti ödemek zorundadır.

Ehliyet yazılı sınavları nasıl yapılıyor?

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavları (Ehliyet) “MTSAS sınav takviminde” belirtilen tarihlerde, saat 11.00’de başlayıp, tek oturum olarak yapılmaktadır. (saat 11.00’ den sonra hiçbir aday, kesinlikle sınava alınmaz). Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adayların en geç saat 10.30’da sınav giriş belgesinde belirtilen salonda hazır bulunmaları gerekmektedir. Adayların sınava gelirken yanında fotoğraflı ve çift mühürlü sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (pasaport ve/veya başka sınıf sürücü belgesi), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmalıdır. Kimlik belgesi yanında olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmaz. Ehliyet yazılı sınav süresi 60 dakikadır. Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir. Soru kitapçığına işaretlenen cevaplar, fotoğraflı cevap kâğıdına işaretlenmediği takdirde değerlendirme işlemine alınmayacaktır. Bu nedenle adayların sorulara verdiği cevapları fotoğraflı cevap kağıdına işaretlemeleri gerekmektedir.

Ehliyet sınavlarında 60 olan soru sayısını 50'ye düşürüldü

12 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında 60 olan soru sayısını 50'ye düşürdü, sınav süresini de 1 saat 15 dakikadan bir saate indirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı e-Kılavuzu'nda ehliyet sınav soru sayısında ve sınav süresinde yeni düzenlemeler yaptı. Ehliyet sınavlarında geçen yıl 120 olan soru sayısı 60'a,  150 dakika olan sınav süresi de 75 dakikaya indirilmişti.

Bu yıl 1 Ocak 2014'ten geçerli olmak üzere ehliyet sınavlarının süresi ve soru sayısında değişiklik yapıldı. Buna göre sınavlardaki soru sayısı 60'tan 50'ye indirildi. Buna paralel olarak da 75 dakika olan sınav süresi de 60 dakika olarak yeniden belirlendi.

Ehliyet sınavında kaç soru var?

Ehliyet sınavında toplamda 50 soru bulunmaktadır.

Ehliyet sınavında trafik dersinden kaç soru var?

Ehliyet sınavındaki soruların 27`si trafik dersinden sorulmaktadır.

Ehliyet sınavında ilk yardım bilgisinden kaç soru var?

Ehliyet sınavındaki soruların 13`ü ilk yardım bilgisi dersinden sorulmaktadır.

Ehliyet sınavında motordan kaç soru var?

Ehliyet sınavındaki soruların 10 tanesi araç tekniği (motor) dersinden sorulmaktadır.

Ehliyet sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

Hayır. Ehliyet sınavında yanlış cevapladığınız sorular net sayınızı etkilememektedir.

Ehliyet sınavını geçebilmek için kaç puan almalıyım?

Ehliyet sınavını başarıyla geçebilmeniz için her testten en az 70 puan almalısınız.

Ehliyet sınavını geçebilmek için kaç soruyu doğru yanıtlamalıyım?

Ehliyet sınavını başarıyla geçebilmeniz için sınavda en az 35 soruyu soruyu doğru cevaplamalısınız.

Ehliyet teori (yazılı) sınavına kaç kez girme hakkı var?

Ehliyet sınavında adaylar, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir.

Ehliyet direksiyon sınavına kaç kez girme hakkı var?

Ehliyet sınavı direksiyon bölümüne her bir sürücü adayının 4 kez girme hakkı bulunmaktadır.

Ehliyet sınavı yılda kaç kez yapılır?

2013 yılında yılda 7 kez yapılan motorlu taşıt sürücü adayları sınavı 2014 yılında arttırılarak yılda 9`a çıkarılmıştır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.