banner

Ehliyet sınav sonuçları açıklanıyor (18 Ekim 2014 Tıkla öğren)




Ehliyet sonuçları açıklanıyor. Sürücü adayları dikkat! 18 Ekim tarihli ehliyet sınavının sonuçları yarın 28 Ekim 2014 tarihinde MEB’in internet sitesinde açıklanacak. MEB Ehliyet sınav sonuçları sorgu sayfasına giriş için Tıklayın 18 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonucunu tıkla öğren

18 Ekim’de yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı ((MTSAS Ehliyet) soru ve cevaplarının sınavdan 3 gün sonra 21 Ekim’de yayınlanmasının ardından, 18 Ekim tarihli ehliyet sınavının sonuçları yarın 28 Ekim 2014 tarihinde MEB’in internet sitesinde açıklanacak. Sürücü adaylarının büyük bir heyecanla beklediği 18 Ekim ehliyet sınavı sonuçları Eğitimtercihi.com’da.

Binlerce sürücü adayının merak ve heyecanla beklediği 18 Ekim tarihli Ehliyet Sınavı sonuçları açıklanıyor. Sürücü adayları ehliyet sınavı sonuçlarını yarından itibaren TC kimlik numaraları ile MEB’in http://www.meb.gov.tr/ internet adresine giriş yaparak öğrenebilecek. Adayların unutmaması gereken nokta 18 Ekim tarihli ehliyet sınav sonuç belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sürücü adayları ayrıca ehliyet sonuçlarını devam ettikleri Sürücü Kurslarından da öğrenebilecek. Ehliyet Yazılı sınavda başarılı olan sürücü adayları, direksiyon sınavına girecek ve onda da başarılı olurlarsa ehliyet almaya hak kazanacaklar. Direksiyon sınavına girmeye hak kazanmak için yazılı ehliyet sınavında en 70 ve üzerinde puan almak gerekiyor. Bir sonraki Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı ((MTSAS Ehliyet) 6 Aralık 2014 tarihinde yapılacak. 

Ehliyet alacakları yakından ilgilendiren düzenleme

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "İç Güvenlik Reformu" günlük yaşamda birçok yenilik getirecek. Bunlardan biri de ehliyet alacakları yakından ilgilendiriyor.

Yeni çıkacak “İç Güvenlik Reformu” yasasına göre, Pasaport ve ehliyet işlemleri Emniyet Genel Müdürlüğü yerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde yapılacak.

Bir sonraki ehliyet sınavı 6 Aralık 2014’te yapılacak

6 Aralık 2014’te yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) başvuru ve başvuru ücretinin yatırılacağı tarihler; 23 Eylül-13 Kasım 2014 tarihleri arasında,

İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Kontrol Ve Onay İşlemleri tarihleri 14-17 Kasım 2014 tarihleri arasında,

6 Aralık 2014’te yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçlarının açıklanma tarihi ise 16 Aralık 2014 tarihinde.

Ehliyet yazılı sınavında başarılı olabilmek için en az kaç puan almak gerekir?

Ehliyet yazılı sınavında adayların başarılı olabilmesi için her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır.

Ehliyet sınavlarına en fazla kaç kez giriliyor?

2014 Ehliyet Kılavuzunda göre, sürücü adayları, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın 1(bir) hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir yatakta tedavi gerektiren doktor raporu varsa 4 (dört) yazılı (test) ve 4 (dört) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilir. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilirler. Adayların sınavda başarısız olmaları durumunda tekrar sınava girmeleri gerekmektedir. Sınava girebilmek için tekrar sınav ücreti yatırılması zorunludur.

2014 Ehliyet sınav ücreti ne kadar?

Sürücü adayları, 2014 yılı ve/veya her sınav dönemi için ayrı-ayrı olmak üzere 50 TL sınav ücreti ödemek zorundadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.