banner

Yurt dışında lisansüstü öğrenim (YLSY) başvuruları




Yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen öğrencilerin tercih başvuruları 31 Ekim-6 Kasım 2014 tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencilerin başvurularının Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü ile ÖSYM tarafından 31 Ekim’de yayınlanacak başvuru kılavuzuna göre yapılacağını bildirdi.  

Bugün MEB ve ÖSYM'den yapılan duyuruya göre, MEB tarafından yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencilerin başvuru, seçme ve yerleştirme işlemlerinin ÖSYM’nin internet sitesinde 31 Ekim 2014 tarihinde yayınlanacak olan 2014 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu’na göre alınacağı bildirildi. 

Yurt dışında lisansüstü öğrenimi görmek üzere tercih yapacak adaylar, tercihlerini 31 Ekim - 6 Kasım 2014 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yapabilecek. 2014-YLSY Kılavuzu, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden yayınlanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.