banner

2015 MEB Ehliyet yazılı sınav tarihleri




2015 yılında yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (ehliyet) tarihleri belli oldu. 

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 yılında yapacağı Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (ehliyet) tarihlerini açıkladı. Buna göre, Bakanlık, 2015’te 6 ehliyet sınavı yapacak bunların ilki 10 Ocak 2015 tarihinde yapılacak. 2015 yılında yapılacak Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sınav tarihleri şu şekilde;

2015 Ehliyet yazılı sınav tarihleri;

10 Ocak 2015,

21 Mart 2015,

27 Haziran 2015,

22 Ağustos 2015,

10 Ekim 2015,

12 Aralık 2015

Ehliyet başvuruları adayların devam ettikleri sürücü kursları aracılığıyla yapılacak. Sürücü adayları ehliyet yazılı sınav başvurularını bu kurslar aracılığıyla yapabilecek. Yazılı Ehliyet sınavından 70 ve üzerinde puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına girmeye hak kazanacağından adayların en az 70 alması gerekiyor.

Ehliyet sınavlarına en fazla kaç kez giriliyor?

2014 Ehliyet Kılavuzunda göre, sürücü adayları, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın 1(bir) hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir yatakta tedavi gerektiren doktor raporu varsa 4 (dört) yazılı (test) ve 4 (dört) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir. Teorik derslerin sınavlarında başarılı olup direksiyon eğitimi dersi sınavlarında dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler istemesi hâlinde aynı kursta ilan edilen direksiyon eğitimi dersinin ücretini ödemek ve sertifika sınıfında belirtilen sayıda direksiyon eğitimi dersi almak kaydıyla dört dönem daha sınava girebilir. Teorik derslerin sınavından dört dönem sonunda, direksiyon eğitimi dersi sınavında ise ikinci dört dönem sonunda da başarısız duruma düşenler, kayıt işlemlerini tamamlamak ve ücretlerini ödemek suretiyle kurslara yeniden kayıt yaptırabilirler. Adayların sınavda başarısız olmaları durumunda tekrar sınava girmeleri gerekmektedir. Sınava girebilmek için tekrar sınav ücreti yatırılması zorunludur.

2014 Ehliyet sınav ücreti ne kadar?

Sürücü adayları, 2014 yılı ve/veya her sınav dönemi için ayrı-ayrı olmak üzere 50 TL sınav ücreti ödemek zorundadır.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.