banner

Ehliyet sonuçları ne zaman açıklanacak? (13 Aralık Ehliyet Sonuç Sorgulama)




Bugün soru ve cevapları yayınlanan 13 Aralık 2014 tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? 18 Aralık 2014 tarihi itibariyle 13 Aralık Ehliyet Sınavı sonuçlarını sorgulamak için Tıklayın MEB Ehliyet Sınavı sonuç sorgulama sayfası…Yılın son ehliyet sınavına giren sürücü adayları dikkat! Ehliyet sonuçları için geri sayım başladı. MEB Ehliyet Sınavı Sonuç Öğrenme sayfası için Tıklayın 

2014 yılının en son yapılan A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sertifika türlerinden Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) sonuçları için geri sayım başladı.13 Aralık’ta ehliyet almak için yazılı sınava giren sürücü adayları soru ve cevaplara bugünden itibaren aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler.

13 Aralık tarihli MEB Ehliyet soru ve cevapları için Tıklayın

Ehliyet Sınavı sonuçlarını ise adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden TC kimlik numaraları ile giriş yaparak 23 Aralık salı gününden itibaren öğrenebilecek. MEB’in yayınladığı 2014-2015 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı e-Kılavuzu’nda yer alan açıklamaya göre, sürücü adayları 13 Aralık’ta gerçekleştirilen ve 2014 yılının en son ehliyet sınavının sonuçlarını MEB’in http://www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.  Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecek.

Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (Ehliyet) adayların sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilerek değerlendiriliyor. Ehliyet sınavlarında yanlış cevaplar dikkate alınmıyor. Ehliyet yazılı sınavında tespit edilen doğru cevap sayıları 100 puan üzerinden değerlendiriliyor.

100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılıyor.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır

2015 Ehliyet Sınav tarihleri ne zaman?

2015-MTSKS-1 (ehliyet yazılı sınavı): 10 Ocak 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-2 (ehliyet yazılı sınavı): 21 Mart 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-3 (ehliyet yazılı sınavı): 27 Haziran 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-4 (ehliyet yazılı sınavı): 22 Ağustos 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-5 (ehliyet yazılı sınavı): 10 Ekim 2015-Cumartesi

2015-MTSKS-6 (ehliyet yazılı sınavı): 12 Aralık 2015-Cumartesi

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015 ehliyet sınav ücretine zam yaptı. Sürücü adayları 2015 yılında her sınav dönemi için ayrı ayrı olmak üzere KDV dâhil 60.00 TL ödeyecek.

Sürücü belgesi (ehliyet) türleri

Araçların Cinsi Belge Sınıfı

Motorlu Bisiklet: A1

Motosiklet: A2

Otomobil, Minibüs, Kamyonet: B

Kamyon: C

Çekici: D

Otobüs: E

Lastik Tekerlekli Traktör: F

İş Makinesi Türünden Motorlu Araçlar: G

Engelli Bireylerin Kullanabilecekleri Özel Tertibatlı Motosiklet veya Otomobiller: H

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.