banner

Hangi liseler YGS’de daha başarılı?




Geçen sene yapılan YGS'de başarı gösteren okullar sıralamasında özel fen liseleri başı çekiyor.
sinav_ygsÖSYM, ''Ortaöğretim Kurumlarına Göre 2011 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Sonuçları Kitabı'' hazırladı.
Kitapta, ortaöğretim okullarının sınıfında eğitim görünken sınava katılanların YGS puanlarına, illerin, okulların başarılarına, kaçıncı sırada yer aldıklarına dair bilgilere yer veriliyor.

Özel fen liseleri ilk sıralarda
YGS'de, YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere altı çeşit puan türü bulunuyor.
Bunlardan YGS-1 puanı hesaplanırken matematik, YGS-2'de fen bilimleri, YGS-3'de Türkçe ve YGS-4'de de sosyal bilimler testleri ağırlıklandırılıyor.
Bu puan türlerinde en çok başarı gösteren okullar, özel ve devlet fen liseleri olarak belirlendi. Başarı gösteren okullar sıralamasında, Konya, Ankara, İstanbul, Denizli, Aydın, İzmir, Trabzon'un alıyor.
Her puan türüne göre tüm okullar arasında ortalamada ilk 10'da yer alan okullar arasında Konya Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, İstanbul Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, Denizli Özel Server Gazi Fen Lisesi, Ankara Özel Samanyolu Cemal Şaşmaz Fen Lisesi, Aydın Fen Lisesi, Ankara Özel Samanyolu Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, İstanbul Özel Başakşehir Burç Fen Lisesi, Trabzon Özel Gülbahar Hatun Fen Lisesi, Özel Çağ Fatih Fen Lisesi yer alıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.