banner

ÖYP başvuruları yarın başlıyor İşte kadrolar




Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) araştırma görevlisi başvuruları, yarın başlıyor. YÖK, ÖYP araştırma görevlisi kadrolarını ilan etti. 

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) araştırma görevlisi başvuruları, 30 Aralık 2014-5 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılacak.

YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, ÖYP başvuruları, 30 Aralık 2014'ten itibaren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) web sitesinden alınacak.

ÖYP'ye araştırma görevlisi olmak üzere başvuran adaylar ya da program gereğince bir ÖYP üniversitesine lisansüstü eğitim görmek amacıyla başvuran ÖYP araştırma görevlilerinin yerleştirme işlemleri, lisans genel not ortalamasının yüzde 35'i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) ilgili alanda alınan puanın yüzde 50'si ve varsa yabancı dil puanının yüzde 15'i dikkate alınarak YÖK tarafından merkezi sistemle gerçekleştiriliyor.

Başvurular, 5 Ocak 2015'te sona erecek.

ÖYP kapsamında bin 250 araştırma görevlisi alınacak

YÖK’ten edinilen bilgiye göre toplam 5 alanda 1250 araştırma görevlisi kadrosu ayrıldı. 5 alan mühendislik, temel tıp, hukuk, sağlık bilimleri ve ilahiyattan oluşuyor. En çok kadro 218 ile mühendislik bölümlerine verilirken, temel tıp bilimlerine 143, ilahiyata ise 48 kadro ayrıldı. 10’dan fazla kadro ayrılan bölümler şöyle:  Beslenme ve diyetetik 66, eczacılık 49, fizyoterapi ve rehabilitasyon  ile ilahiyat 48’er, mimarlık 47, hemşirelik 41, iktisat 28, işletme 28, veteriner 28, sosyoloji 24, hukuk 21, ilköğretim ve özel eğitim 20’şer, siyaset bilimi ve kamu yönetimi 19, maliye 18, sağlık yönetimi 17, eğitim bilimleri 16, matematik 15, kamu yönetimi 14, uluslararası ilişkiler 13, arkeoloji, felsefe ile şehir ve bölge planlama bölümlerine de 11’er.

ÖYP Usul ve Esaslara ulaşmak için tıklayınız.

Genel Şartlara ulaşmak için tıklayınız.

İlanları görmek için tıklayınız.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.