banner

YLSY yerleştirme sonuçları açıklandı




Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Adayları Seçme ve Yerleştirme (YLSY) sonuçları açıklandı

YLSY sonucunuzu öğrenmek için Tıklayın

ÖSYM, 1416 Sayılı Kanun kapsamında yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek amacıyla gönderilecek öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını bildirdi.

ÖSYM’den yapılan açıklamada, adayların YLSY yerleştirme sonuçlarını 6 Ocak 2015 günü saat 14.00’den itibaren ÖSYM'nin  http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekleri belirtildi.

Yapılan duyuruda, yerleştirilen adaylaın T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün http://yyegm.meb.gov.tr internet adresinden yapılacak işlemleri, işlem takvimini öğrenebilecekleri kaydedildi. ÖSYM, adaylara sonuç belgesi gönderilmeyeceğini bildirdi.

Tercih Yapan Aday bin 526 adaydan bin 159’u yerleşirken 232 kontenjan boş kaldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.