banner

Astsubaylık (JANA) başvuru ve sınav tarihi ne zaman?




Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) başvuruları ne zaman başlıyor? JANA sınav tarihi ne zaman? Kimler Astsubay olabilir? JANA başvuru ücreti ne kadar? Başvuru ücreti hangi bankalara yatırılabilir? Jandarma Astsubaylık (JANA) başvuru koşulları ve 2015 Astsubaylık başvuru kılavuzu? Tıkla indir Astsubay olmak için hangi kriterlere sahip olmak gerekiyor? JANA başvuruları nasıl yapılacak?

Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA) başvuruları yarın başlıyor.

Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA) başvuruları 21-Ocak-3 Şubat 2015 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak.

ÖSYM, 7 Mart 2015 tarihinde yapılacak Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı’na başvuruların 21-Ocak-3 Şubat 2015 tarihleri arasında alınacağını duyurdu.

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı’na (2015-JANA) başvuruların 21 Ocak-3 Şubat 2015 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinde yayınlanan 2015 Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı Başvuru Kılavuzu’na göre yapılacağı bildirildi.

2015 Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı Başvuru Kılavuzu’nu indirmek için Tıklayın

Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) başvuru ücreti ne kadar?

Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) başvuru ücreti 60 TL olarak belirlendi. Şifre edinme ücreti 5 TL, fotoğraf güncelleme ücreti ise 10 TL.

JANA sınav ücretinin yatırılacağı bankalar

Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Sınav ücreti, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) ne zaman ve saat kaçta?

Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) 7 Mart 2015 cumartesi günü saat 9:30’da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

JANA sonuçları kaç yıl geçerli?

Yazılı sınav sonuçları sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacak.

Jandarma Astsubaylık başvuru şartları (genel şartlar)

a) T.C. vatandaşı ve erkek olmak,

b) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa ve zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile, bir suçtan hükümlü veya soruşturma altında olmamak,

c) Tutum ve davranışları ile yasa dışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış olmak,

ç) Yapılacak güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç almak,

d) Herhangi bir bayanla nikâhsız yaşamamak,

e) Daha önce çalıştığı kurum veya kuruluşlarından disiplinsizlik ve ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak,

f) Adli sicil müdürlüğü, ilgili Cumhuriyet Savcılığı ve kayıtlı olduğu yerli askerlik şubelerinden temin edilecek belgelerde; bakaya veya yoklama kaçağı olarak aranmamak veya bu suçlardan soruşturma altında olmamak veya para cezasına çevrilse dahi bu suçlardan ceza almamak,

g) Hakkında “Yedek Subay Olamaz.” kararı bulunmamak,

ğ) Düzenlenecek yüklenme senedinde belirtilen miktarda tazminatı ödeme gücüne sahip müteselsil kefil göstermek,

h) Kayıt - kabul tarihlerinde silah altında olmamak, askerlik hizmetini yapmış olmak, yapmamış ise tecilli olmak,

ı) Yapılacak sınavlarda başarılı olarak belirlenen kontenjan içerisinde yer almak,2

i) Başvuru, sınavlar ve kesin kayıt-kabul işlemleri esnasında adaydan istenen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak adaylar tarafından yerine getirilmesi gerekmektedir.

DİKKAT! Askerlik tecili kesin kayıt ve kabül tarihinden önce sona eren adayların askerlik şubelerinden yeniden tecil haklarının olup olmadığını öğrenmeleri maddî ve manevi kayba uğramalarını engelleyecektir.

Sağlık Durumu ile İlgili Koşullar

a) Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin, Jandarma Sınıfında Muvazzaf

Astsubay adaylarında aranacak sağlık yeteneklerine ilişkin bölümünde gösterilen sağlık koşullarına sahip olmak ve sevk edileceği tam teşekküllü asker hastanesinden veya sağlık muayene merkezinden (SMM) “Jandarma Sınıfında Muvazzaf Astsubay Olur.” kararlı sağlık kurulu raporu almak,

b) Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler esas olmak üzere;

I. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve kusursuz bir fiziksel görünüme sahip olmak,

II. Vücudunun herhangi bir yerinde dikkat çekici cilt hastalığı ve bozukluğu, yara, ameliyat, yanık izi, leke ve kellik bulunmamak,

III. Sara, işeme, uykuda gezme, bayılma, çarpıntı vb. rahatsızlıkları bulunmamak,

IV. Kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve ameliyatları ile tüberküloz geçirmemiş olmak,

V. Düztabanlık vb. fizyolojik kusurları bulunmamak,

VI. İşitme ve görmede kusuru bulunmamak,

VII. Ağız, çene ve diş yapısında kusur bulunmamak,

VIII. Türkçeyi kusursuz konuşmak (dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk, konuşma bozuklukları vb. olmamak).

DİKKAT! Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’ndeki sağlık niteliklerini taşımadıkları sonradan anlaşılan adayların, asker hastanelerinin verecekleri Sağlık Kurulu Raporuna dayanılarak, eğitim-öğretim yılı içerisinde okulla ilişikleri kesilmektedir.

Yaş, Boy Uzunluğu ve Vücut Ağırlığı ile İlgili Koşullar

a) Başvuru yılı itibariyle ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre;

1) Ön lisans son sınıf/mezunu adaylar için; 25 yaşını doldurmamış olmak, bir üst yaştan gün almamış olmak (01 Ocak 1990 ve daha sonra doğmuş olmak),

2) Lisans son sınıf/mezunu adaylar için; 27 yaşını doldurmamış olmak, bir üst yaştan gün almamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olmak),

b) Yazılı Sınav Kılavuzundaki boy kilo tablosunda yer alan yaş-boy-kilo sınırları içerisinde yer almak. (Ağırlık, şortlu vücut ağırlığıdır. Boy, çıplak ayakla ölçülür.)

Jandarma Astsubaylık (JANA) başvurularına öğrenim durumu ile ilgili şartlar

Öğrenim Durumu ile İlgili Koşullar

a) Yazılı Sınav Kılavuzunda belirtilen üniversitelere bağlı; fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek

okullarından en az önlisans eğitim düzeyinde mezun olmak veya en geç kayıt kabul tarihine kadar (Muhtemelen Ağustos 2015) mezun olabilecek durumda olmak, (Kayıt kabul tarihine kadar mezun olamayan adayların okula kayıtları yapılmayacaktır.)

DİKKAT! Ön lisans/lisans programlarının tercih edilecek sınıflar/branşlar ve kod numaraları kılavuzun ilgili sayfalarında belirtilmiştir.

b) Fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullardan en az ön lisans düzeyinde mezun olmuş/olabilecek durumda olmakla birlikte aynı zamanda lise/dengi okul öğrenimini kılavuzda 3

belirtilen tabloda kaynak olarak belirtilen lise/dengi okullarda yapmış olmak, (Kaynak olarak gösterilmeyen Lise/dengi okul mezunları başvurmamalıdır.)

c) Yükseköğrenimlerini yurt dışında bitirenlerin diplomalarının denkliği, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak,

d) Her ne sebeple olursa olsun, Türk Silahlı Kuvvetlerinden, askerî okullar ile sivil okullardan çıkarılmamış olmak.

DİKKAT ! Yukarıdaki koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınavı kazanmış olsalar bile bu durumdan doğabilecek hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.