banner

Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) başvuruları ve sınav tarihi




Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) başvuruları ne zaman? Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) hangi tarihte yapılacak? Jandarma Astsubaylık Sınavı'na kimler başvuru yapabilir? Jandarma Astsubaylık için başvuru şartları neler? JANA 2015 başvuru ve sınav ücreti ne kadar? JANA 2015 başvuru kılavuzu ve başvuru koşulları;

2015 JANA başvuru kılavuzu Tıkla indir

Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) başvuruları 21 Ocak-3 Şubat 2015 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığı tarafından alınacak.

Başvurular, 2015 Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (2015-JANA) Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen şartlara göre yapılacak. 7 Mart 2015 tarihinde yapılacak JANA 2015 sınavı için adaylar, 60 TL başvuru ücretini;

Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa) bankalarının herhangi bir şubesine ya da ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecek.

JANA BAŞVURU TARİHLERİ: 21 Ocak-3 Şubat 2015

JANA SINAV TARİHİ VE SAATİ: 7 Mart 2015, 09.30

Yazılı sınav, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından 7 Mart 2015 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav saat 9.30'da başlayacak ve 2 saat (120 dakika)sürecek.

SINAV ÜCRETİ: 60,00 TL (Bu ücrete %18 KDV dâhildir.)

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ: 3,00 TL

ÖSYM SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ: 5,00 TL

ÖSYM SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN FOTOĞRAF GÜNCELLEME ÜCRETİ: 10,00 TL

JANA sonuçları kaç yıl süresince geçerli olacak?

Jandarma Astsubaylık Sınavı (JANA) yazılı sınav sonuçları sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacaktır.

Jandarma Astsubaylık Sınavı’na (JANA) kimler başvuru yapabilir? Jandarma Astsubaylık için yaş sınırı var mı?

Jandarma Astsubaylık Sınavı’na ön lisans son sınıf/mezunu adaylar için; 25 yaşını doldurmamış olmak, bir üst yaştan gün almamış olmak (01 Ocak 1990 ve daha sonra doğmuş olmak), lisans son sınıf/mezunu adaylar için; 27 yaşını doldurmamış olmak, bir üst yaştan gün almamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olmak.

Jandarma Astsubaylık Yazılı Sınav Kılavuzunda belirtilen üniversitelere bağlı; fakülte, yüksek okul ve meslek yüksek okullarından en az önlisans eğitim düzeyinde mezun olmak veya en geç kayıt kabul tarihine kadar (Muhtemelen Ağustos 2015) mezun olabilecek durumda olmak, (Kayıt kabul tarihine kadar mezun olamayan adayların okula kayıtları yapılmayacaktır.)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.