banner

Diyanet İşleri Başkanlığı Seviye Tespit Sınavı sonuçları




Diyanet İşleri Başkanlığı Seviye Tespit Sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM Diyanet Seviye Tespit Sınavı 2015 DİB-MBSTS sınav sonuç sorgulama sayfasına giriş için Tıklayın 

22 Şubat 2015tarihinde yapılan 2015 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2015 DİB-MBSTS) sonuçları açıklandı

ÖSYM, 22 Şubat 2015 tarihinde yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (2015-DİB-MBSTS) sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar, sınav sonuçlarını 3 Mart 2015 günü saat 17.30’dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÖSYM, ayrıca, sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler ile sınav sorularının %10'undan oluşturulan Temel Soru Kitapçığını da yayınladı.

Sınava Başvuran Aday Sayısı: 51 bin 666

Sınava Giren Aday Sayısı: 49 bin 678

Sınava Girmeyen Aday Sayısı: Bin 988

Sınavı Geçersiz Aday Sayısı: 107

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.