banner

2015 YGS sınav yerleri belli oldu Tıkla YGS sınav yerini öğren




YGS 2015 sınav yerleri açıklandı mı? Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2015 YGS) sınava giriş belgesi Tıkla indir YGS sınav yerini öğrenmek ve sınava giriş belgesi indirmek için Tıklayın Üniversite adayları YGS giriş belgeleri saat 14.00'te adayların erişimine açıldı. İşte YGS ile ilgili en son gelişmeler ve haberler Eğitimtercihi.com'da...

YGS sınava giriş begesi ve sınav yeri öğrenme sayfasına giriş için Tıklayın

ÖSYS YGS 2015 sınava giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. Adayların dikkatine! 15 Mart 2015 saat 10:15'e kadar YGS giriş belgelerine erişim sağlanacak. YGS sınava giriş belgesini nasıl edinebilirim? Yazıcıdan YGS giriş belgesi çıktısı alırken nelere dikkat edilmeli? ÖSYM, 15 Mart 2015 tarihinde yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, YGS sınava giriş belgelerini T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 5 Mart 2015 tarihinde saat 14.00’den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edinebilecek. ÖSYM, adaylara YGS sınava giriş belgesi göndermeyecek.

YGS giriş belgeleri çıktısı siyah beyaz ya da renkli olabilir

ÖSYM’den yapılan duyuruda, üniversite adaylarının 2015 YGS giriş belgelerinin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafının bulunacağını, belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunmasının zorunlu olduğunu ve adayların bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermeleri gerektiği uyarısında bulundu. Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorunda.

Giriş belgesinde dikkat edilmesi gereken öneli nokta

Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

2015 YGS’ye girmek için gerekli belgeler şöyle sıralandı:

“Adayların, sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında bulundurmaları gereken belgeler şunlardır:

Sınava Giriş Belgesi: Üzerinde sınava gireceği merkez, bina, salon, sıra numarası bilgileri ile fotoğrafının bulunduğu belgedir. Bu belgeyi aday http://ais.osym.gov.tr internet adresinden kendi T.C. Kimlik Numarası ve şifresini kullanarak edinir. Belge renkli olabileceği gibi siyah beyaz da olabilir.

Nüfus cüzdanı veya tarihi geçerli pasaport: Nüfus cüzdanı veya pasaport ile zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ve askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi ve Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki belgeler kesinlikle kabul edilmez. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı ve pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

Bu iki belgeyi yanında bulundurmayan adaylar ÖSYM Başkanlığının Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri gereğince sınav salonuna alınamayacağından, adayların bu belgeleri yanında bulundurmaları gerekmektedir.”

ÖSYM’den yapılan YGS açıklaması;

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.

Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.

15 Mart’ta yapılacak 2015 YGS’ye kaç aday girecek?

İşte YGS ve sınavsız geçişe başvuru yapan aday sayısı

ÖSYS kapsamında Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve sınavsız geçiş için 2 milyon 126 bin 681 aday başvurdu.

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2015-ÖSYS kapsamında başvurular, 5-19 Ocak'ta gerçekleştirildi.

YGS ve sınavsız geçiş için 2 milyon 126 bin 681 aday başvuru yaparken, bunların 908 bin 65'ini lise son sınıf öğrencileri, 407 bin 825'ini geçen yıl liseden mezun olanlar, 810 bin 791'ini ise daha önceki yıllarda liseyi bitirenler oluşturdu.

Başvuran adayların, 756 bin 473'ü geçen yıl da ÖSYS'ye girdi.

Adayların 79 bin 949'ü mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara verilen sınavsız geçiş hakkını kullanmak için başvuru yaptı.

Üniversite adaylarının 5 bin 232'sini engelliler oluşturdu.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden 774 bin 293, başvuru merkezleri üzerinden 1 milyon 352 bin 307 kişi başvurdu.

Geçen yıl ÖSYS’ye 2 milyon 86 bin 87 aday başvuru yapmış, adayların 78 bin 428'si sınavsız geçişe başvurmuştu.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, ÖSYM, 15 Mart'ta yapılacak YGS için sınav evrakı hazırlama sürecini başlattı.

YGS öncesi stratejiler;

1- Sınavdan bir hafta öncesinden başlayarak ama özellikle sınavdan 2-3 gün öncesinden, beslenmenize ve uykunuza özen gösteriniz. Bu günden itibaren bünyenizin alışık olmadığı yiyecekleri yemeyiniz.

2- Son günlerde yoğun tempoda ders çalışmak yerine tekrarlara ağırlık verip önceki yılların sınav soruları deneme sınavı biçiminde zaman tutarak çözmeye gayret ediniz.

3-  Kesinlikle bedeni aşırı derecede yoracak spor ve benzeri faaliyetlerden uzak durunuz.

4- Televizyon izleme, internette zaman geçirme, müzik dinleme, arkadaşlarla vakit geçirme gibi etkinliklere ayrılan süreyi biraz azaltılıp bu vakitleri dinlenmeye ve soru çözmeye ayırın. Unutmayın bir soru sizleri sıralamada çok üst noktalara taşıyabilmektedir.

5- Sınava birkaç gün kala, özellikle deneme sınavlarında eksik olduğunuzu düşündüğünüz konuları belirleyip o konular üzerinde çalışma yapmanız oldukça yararlı olur.

6- Artık geçmişi düşünmeyi bırakın, bugünü ve önünüzdeki günleri daha verimli nasıl geçirebileceğinize odaklanın.

Sınavdan bir gün önce stratejiler;

1-  Gününüzü açık havada dolaşarak, kendinizi yormadan zinde tamamlayın.

2- Akşam yemeğinin hafif olmasına dikkat edin. İstediğiniz ve bünyenizin alışık olduğu yemeklerden yemeğe çalışın.

3- Erken yatmaya çalışmayın, Sınav sabahı zinde uyanabilmek ve erken kalkabileceğiniz bir düzen uygulayınız. Alışık olduğunuz düzeninizde değişiklik yapmayınız.

4- Sınava giderken yanınızda götürmeniz gereken belge ve malzemeleri (nüfus cüzdanı, sınav belgesi, su vb.) ertesi gün giyeceklerinizi akşam yatmadan hazırlayın.

5- Sınav sabahı mutlaka azda olsa dengeli bir kahvaltı yapınız.

6- Felaket tellallarından uzaklaşın ve kesinlikle sınava giderken sizinle birlikte gelmelerine izin vermeyiniz. Sınava Pozitif insanlarla ve gitmeye özen gösteriniz.

Sınav anı stratejileri;

1- Öncelikle size verilen soru kitapçığını baştan sona kontrol ediniz ve eksik sayfa, baskı hatası veya okunmayan kısımlar varsa sınav sorumlusuna mutlaka bildiriniz.

2- Soru kitapçığının ön kapağındaki ad, soyadı bölümünü mutlaka doldurunuz

3- Soru kitapçığının üzerindeki numarayı cevap kağıdınıza mutlaka kodlayınız.

4- En iyi bildiğiniz, kendinize en çok güvendiğiniz ve hata yapmayacağınızı düşündüğünüz ve alanınızla ilgili testlerden başlayabilirsiniz.

5- Turlama tekniği kullanarak zamanı etkin kullanabilirsiniz. Öncelikle kolay soruların çözülmesi, zorlanacağınızı düşündüğünüz, size zaman kaybettirme ihtimali olan soruların daha sonraya bırakılması şeklinde bir yol izleyiniz.

6- Her soru çözümünden sonra kodlamayı yapınız ve kesinlikle sonraya bırakmayınız.

Değerli üniversite adayları; üniversiteye giriş süreci maraton gibidir. Birinci ayağı YGS, ikinci yani final ayağı LYS dönemidir. Süreçten başarıyla çıkmak ve hedefe ulaşmak için her devrede üstün performans göstermeniz gerekir. Bu nedenle stratejik davranmak zorundasınız.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.