banner

TEOG'da, Musevi öğrencilere 3 ortak soru




Özel Ulus Musevi 1. Karma Ortaokulu'nun isteği üzerine hazırlanan din kültürü ve ahlak bilgisi soruları, bugün yapılan ortak sınavda Musevi öğrencilere yöneltildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında 8'inci sınıflara yönelik bugün gerçekleştirilen ortak sınavlarda, din kültürü ve ahlak bilgisi testinde, "Yahudi Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar / İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar" ünitesinden aynı kazanımları ölçen 3 ortak soruya yer verildi.

MEB tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci dönem merkezi ortak sınavlarda, ilk kez Musevi öğrencilere yönelik ayrı bir müfredat içinde "din kültürü ve ahlak bilgisi" soruları yer almıştı.

Özel Ulus Musevi 1. Karma Ortaokulu'nun isteği üzerine hazırlanan din kültürü ve ahlak bilgisi soruları, bugün yapılan ortak sınavda Musevi öğrencilere yöneltildi.

Diğer okullardaki Musevi öğrenciler ise bu sorulardan geçen dönem olduğu gibi bu yıl da muaf tutulacak.

Soru havuzu oluşturuldu

2014-2015 eğitim öğretim yılı 2. dönem merkezi ortak sınav için din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde sahadan gelen öğretmenlerin desteğiyle geniş bir soru havuzu oluşturuldu. Bu havuz, kazanım esaslı sorular üzerine kuruldu.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde kazanımları belirleyebilecek nesnel bir ölçme aracı olarak testler meydana getirildi.

Aynı işlemler, Musevi vatandaşların din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde de yapıldı. Bu çalışmalar yürütülürken, Musevilik ve Musevilik tarihi konusunda, uzman dinler tarihi akademisyenlerinin yanında, son kontrol aşamasında Musevi cemaatinin ileri gelenlerinden, din adamlarından ve Musevi okulu yöneticilerinden destek alındı.

Kötü alışkanlıklardan 3 ortak soru

Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde 5'inci ünite olan "Yahudi Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar-2/ İslam Dinine Göre Kötü Alışkanlıklar’" başlıklarında şu kazanımların ortak olduğu ifade edildi:

"Kötü alışkanlık ve davranışlardan kaçınmaya yönelik çözüm önerilerinde bulunur. Başkalarına zarar vermenin kul hakkı ihlali olduğu konusunda duyarlı olur. Başkalarına zarar vermenin kul hakkı ihlali anlamına geleceği bilinciyle kul hakkı konusunda duyarlı olur. Kumar, içki ve uyuşturucunun bireysel ve toplumsal zararlarını örneklerle açıklar."

Bugün gerçekleştirilen din kültürü ve ahlak bilgisi testinde ve din kültürü ve ahlak bilgisi (Musevilik) testinde aynı kazanımları ölçen 3 ortak soruya yer verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.