banner

TEOG soru ve cevapları videolu yayınlandı




TEOG kapsamında 8. sınıflara yönelik ikinci dönem ortak sınavların her iki oturumunun soru ve cevapları, öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı açıklamada, yurt içinde 970 merkezde ve 18 bin 349 okulda yapılan sınavların, yurt dışında da 8 ülkede ile 16 merkezde, 1 milyon 282 bin 512 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, sınavların tüm merkezlerde herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandığı ifade edildi.

Açıklamada, sınavdan önce özel gereksinimlerini belgelendiren iki öğrencinin hastanede, 119 öğrencinin evinde, 8 bin 328 öğrencinin de tek kişilik sınıfta sınava alındığı duyuruldu.  Ortak sınavların her iki oturumunun soru ve cevaplarının öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak, "www.eba.gov.tr" adresi ile "www.odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde yayınlandığı bildirildi. 

Mazereti nedeniyle sınava giremeyenlerin bunu okul müdürlüklerine belgelendirmeleri durumunda, 16-17 Mayıs 2015'teki mazeret sınavına alınacağı hatırlatılan açıklamada, okul müdürlüklerinin bu öğrencilerin bilgilerini en geç 5 Mayıs 2015 salı günü saat 17.00'a kadar e-okul sistemine işlemeleri gerektiği vurgulandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.