banner

LYS'de ilk aşama bitti, sorular ne zaman açıklanacak?




Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sosyal bilimler sınavı (LYS-4) sona erdi.

lys_ilk
Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sosyal bilimler sınavı (LYS-4) sona erdi. 

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 473 bin 441 aday başvuru yaptı. Bin 624 binada gerçekleştirilen sınav, tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü.

LYS-4'te tarih, coğrafya-2 testi ve felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testi yer aldı. 

LYS-1 matematik sınavı ve  LYS-5 yabancı dil sınavı yarın gerçekleştirilecek. 20 Haziran 2015 CumartesiLYS-2 fen bilimleri sınavı, 21 Haziran 2015 Pazar günü de LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavı yapılacak. 

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, LYS 1, LYS 4 ve LYS 5 sınav sorularına ilişkin, "14 Haziran 2015 (yarın) saat 21.00'de soruların yüzde 20'si internet sayfasından, tamamı Aday İşlemleri Sisteminden (AİS) yayınlanacaktır" bilgisi paylaşıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.