banner

Uğur Okulları uzmanları LYS-4'ü değerlendirdi




Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) düzenlediği Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sosyal bilimler sınavı (LYS-4) 13 Haziran 2015 (bugün) tarihinde Türkiye genelinde toplam 473 bin 440 12’inci sınıf öğrencisinin katılımıyla gerçekleşti.

lysBin 624 binada Türkiye saati ile 10:00’da başlayan sınav tek oturumda uygulandı ve 135 dakika sürdü.
Sınavda öğrenciler tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi sorularına yanıt verdi.  

Uğur Okulları Akademik Kurul üyeleri sınavı değerlendirdi:

Uğur Okulları Akademik Kurul Başkan Yardımcısı Gülay Hasdemir:

Birçok gencin yaşamında önemli bir dönüm noktası olan LYS’nin ilk oturumu tamamlandı.  Sınav sorularının yüzde 20’si 14 Haziran Pazar günü saat 21:00’de açıklanacak.

Bugünkü oturumda, öğrenciler tarih, coğrafya, psikoloji, sosyoloji, mantık, din kültürü ve ahlak bilgisi sorularıyla karşılaştılar. Öğrencilerden gelen yorumlar ise Sosyal Bilimler testinde beklenen soru ve konuların çıktığı yönünde. Bu yorumlardan anladığımız kadarıyla Sosyal Bilimler testinde öğrenciler zorlanmamıştır. Düzenli çalışan, dikkatli okuyan ve yorumlayan öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınavı daha geride bıraktık.

Yarın yapılacak olan Matematik-Geometri sınavı için öğrencilere başarılar dileriz. Gelecek hafta sonunda yapılacak olan LYS 2 Fen Bilimleri, LYS 3 Edebiyat – Coğrafya 1 sınavları için son haftayı iyi değerlendirmelerini öneririz. Başarı dileklerimizle…

Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil:

LYS 4 oturumu sadece bilgi sınavı değil psikolojik de bir sınavdı. Bu sınav ile öğrenciler ilk heyecanlarını geride bıraktılar. Sınav sonrasında öğrenciler, sınavı olumsuz yönleriyle değil olumlu yönleriyle değerlendirmeli ve kendilerini devam eden sınav oturumlarına motive etmeli. Aileler de sınav yorumlarında öğrencileri destekleyici ve motive edici davranmalı, karşılaştırma yapan, yargılayan cümlelerden uzak durmalı. Öğrenciler bugün bol bol dinlensinler. Bugün yapılan LYS 4 oturumu TS-1 ve TS-2 puan türüyle tercih yapacak öğrencilerin yerleştirme puanlarını belirleyecek. Bu puan türünden tercih yapacak öğrenciler 21 Haziran Pazar günü Edebiyat –Coğrafya (LYS 3) oturumuna da katılacaklar. 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.