banner

Sorumluluk sınavları okulların ilk haftasında yapılacak




MEB, 2015-2016 eğitim öğretim yılının 14 Eylül yerine Kurban Bayramı sonrası 28 Eylül’de açılacağını söylemesiyle, mezun olmak için sorumluluk sınavına girecek öğrencileri telaşlandırdı. Bakanlık, sorumluluk sınavlarının okulların açılacağı ilk hafta yapılacağını belirtti.

sınavMilli Eğitim Bakanlığı, turizmin etkilenmemesi için ve gelen talepler doğrultusunda 2015-2016 eğitim öğretim yılının 14 Eylül yerine 28 Eylül’de açılacağını açıklamıştı. Bu durum mezun olmak için sorumluluk sınavına girecek öğrencileri telaşlandırdı.

MEB tarafından duyurulan takvime göre, alttan derslerin verilmesi amacıyla yapılan sorumluluk sınavları 14-20 Eylül arasında düzenlenecekti. Bu takvime uygun olarak 2015 ÖSYS’de bir yükseköğretim programını kazanan ancak bir ortaöğretim kurumundan geç mezun olanlar, durumlarını belgelendirmeleri halinde 6 Ekim’e kadar kazandıkları yükseköğretim programlarına hiçbir hak kaybı yaşamaksızın kayıt yaptırabilecekti.

Okulların açılış tarihinin ertelenmesiyle Bakanlık bir düzenleme yaparak sorumluluk sınavlarının derslerin başladığı 28 Eylül haftasında yapılacağını duyurdu. Buna göre lise son sınıfta tek dersi olanların sınavları da, sorumluluk sınavları ardından düzenlenecek. Üniversite kayıtları için de başarılı olan öğrencilere diplomaları en geç 5 Ekim’de teslim edilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.