banner

TUS ve DUS belgeleri erişime açıldı




2015 sonbahar dönemi TUS ve DUS giriş belgeleri www.osym.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. Buna göre adaylar sınava giriş belgelerine TC kimlik numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.

ÖSYM’den yapılan duyuruya göre, 20 Eylül’de yapılacak Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2015-TUS) sonbahar dönemi sınavı ve 2015 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (DUS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina ile salonlara atanma işlemleri tamamlandı. Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesine ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşabilecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belgenin yazıcıdan dökümü edinilirken, belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermeleri gerekiyor. Adaylar sınav binalarına yüzü açık, sınav görevlilerince kimlik kontrolü yapılabilir, bir şekilde alınacak. Yüzü kimlik tespiti yapılmasına uygun şekilde açık olmayanlar sınava alınmayacak.

Belgeleri eksik olanlar sınava alınmayacak

Adayların sınava girebilmeleri için sınava giriş belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini yapan er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değil), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmi belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar ile çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan güvenlik kodu bulunan geçerlilik tarihi dolmamış resmi avukat kimlik belgesi, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olması, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C kimlik numarası bulunması, pasaportun süresi geçerli olması gerekiyor. Belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayanların sınava katılamayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.