banner

Ateş hattından TEOG şampiyonluğuna




Şemdinli'de terör örgütü PKK'nın iki defa yaktığı okulda eğitimini sürdüren ortaokul öğrencisi Sidem Gül, TEOG ilk dönem sınavında soruların tamamını doğru yanıtlayarak Türkiye birincilerinden oldu.

 

sidem_gul_teog

Adı yıllarca terör olaylarıyla gündeme gelen Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Altunsu köyünde inşaat işçisi bir babanın kızı olan Gül, TEOG'da büyük bir başarı elde etti. Gül, 25-26 Kasım'da gerçekleştirilen ve 1 milyon 174 bin 427 ortaokul 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınavda, 120 sorunun tümünü doğru cevaplayarak tam puan aldı. Altınsu köyünde terör örgütü PKK'nın geçmiş yıllarda iki defa yaktığı Atatürk Ortaokulu'nda eğitimini sürdüren Gül, TEOG'da aldığı başarıyla ilçenin gururu haline geldi.

 

Maddi imkansızlıklara rağmen büyük bir başarı elde eden Gül, diğer öğrenciler için de örnek oldu. Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarısını kendisini destekleyen ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarına borçlu olduğunu söyledi. Azimli, düzenli ve sistemli bir şekilde sınava hazırlandığını belirten Gül, "Tüm soruları doğru cevapladığım için çok mutluyum. İyi bir lisede eğitimimi sürdürüp ileride doktor olmayı istiyorum" dedi.

 

Gül'ün ailesi gururlu

 

Baba Nazım Gül de kızının başarısından gurur duyduklarını kaydetti. Öğrencinin eğitim gördüğü okulun Müdür Yardımcısı Nizam Korkmaz da Sidem Gül'ün gösterdiği başarının herkes için mutluluk verici olduğunu söyledi. İlçe Kaymakamı ve Milli Eğitim Müdürünün de her fırsatta Gül'ü desteklediklerini aktaran Korkmaz, şöyle konuştu: "Biz onun başarılı olacağını biliyorduk. Bu zor şartlarda bu bölgelerde böylesi bir başarıyı sağlaması gurur verici ve inşallah örnek olacaktır."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.