banner

MEB, TEOG soru analizlerini yayınladı




Milli Eğitim Bakanlığınca ilk kez Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, testlerin zorluk dereceleri rapor haline getirildi.

 

mebTEOG birinci dönem ortak sınavlarının sonuçları, 19 Ocak'ta açıklanmıştı. Bu sınavlara ilişkin test ve madde istatistikleri çıkarıldı.

 

"TEOG'un güvenilirlik katsayısı 0,969 olarak belirlendi"

 

Testlerin zorluk derecesi, sorunun güçlük düzeyi ve ayırt edicilik indeksi açısından incelendi. Rapor, A kitapçığındaki sırayla uyumlu hazırlandı. Raporda, güvenirlik katsayısının, 0 ve 1 arasında değer aldığı ve değerin 1'e yakın olmasının, testin maddeleri arasındaki iç tutarlılığı gösterdiği belirtildi. Bu kapsamda, TEOG'un genel olarak güvenirlik katsayısı 0,969 şeklinde belirlendi. Bu da TEOG'un güvenilir sonuçlar ürettiğini ve soruların testin tamamıyla uyumlu olduğunu ortaya koydu.

 

"TEOG'un zorluk derecesi orta güçlükteydi"

 

Testin güçlük düzeyi de 0 ve 1 arasında değer alıyor. Güçlük düzeyinin sıfıra yaklaşması testin zor, 1'e yaklaşması ise kolay olduğu anlamına geliyor. Bu kapsamda, TEOG'un ortalama güçlük düzeyi 0,574 oldu. Bu da sınavın orta güçlükte zorluk derecesi bulunduğunu gösterdi.

 

"TEOG'un en kolayı din kültürü, en zoru matematikti"

 

Sınavdaki alt testlerde güçlük düzeyine bakıldığında, en zor testin sırasıyla 0,428 ile matematik, 0,533 ile fen ve teknoloji, 0,554 ile yabancı dil, 0,589 ile Türkiye Cumhuriyeti inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 0,595 ile Türkçe, 0,746 ile din kültürü ve ahlak bilgisi olduğu görüldü.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.