banner

TEDÜ Rektörü’nden öğrencilere YGS tavsiyeleri




TED Üniversitesi (TEDÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar, TED Ankara Koleji’nde düzenlenen söyleşide 12. sınıf öğrencilerine YGS öncesinde güven aşıladı.

murat_tarimcilar_teduTED Üniversitesi (TEDÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar, TED Ankara Koleji’nde düzenlenen söyleşide 12. sınıf öğrencilerine YGS öncesinde güven aşıladı. Okulun amfi tiyatrosunda gençlerle bir araya gelen Rektör Tarımcılar, meslekler ve gerekli yetkinliklerle ilgili gelecek projeksiyonu yaparak onlara yeni bakış açıları kazandırdı.
Cold Play grubunun “Hymn for the Weekend” adlı klibini izleterek gençlerin konuya ilgisini çeken Rektör Tarımcılar, on kişilik bir beyin takımıyla üretilen klibin sanat, bilim, teknoloji, uluslararası ilişkiler, halkla ilişkiler, takım çalışması, vizyon ve inovasyon gibi yetkinlileri bilen insanlar tarafından üretildiğini belirtti. Bu örnekten yola çıkarak 21. yüzyılın liderlerinin ve ürün yaratıcılarının sahip olması gereken niteliklerden bahsetti. LinkedIn’de en çok aranan işlere bakıldığında bu mesleklerden hiçbirinin on sene önce ortada olmadığını, bu nedenle 21. yüzyılda kariyer alanında çok belirsizlikler bulunduğunu söyleyerek “Elektronik mühendisi, doktor ya da ekonomist olmak istiyorum” diyerek büyük kararlar almamalarını tavsiye etti.
Liberal eğitim yaklaşımını benimseyen TEDÜ’de gençlerin yalnızca fakülte seçimi yaparak en az bir sene bölüm kararı vermeden kendi içlerinde zaman geçirmelerini sağladıklarını, yatay geçişi kolaylaştırdıklarını ve bu süreçte beceri ve yetkinliklerinin farkına varmalarının amaçlandığını anlattı.
TED Ankara Koleji öğrencilerinin aldıkları eğitim sayesinde yaşıtlarından birkaç adım önde hayata atılacaklarını ifade eden TEDÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Tarımcılar, YGS sınavında başarılı olacaklarına inandığını belirtti ve gençlerden kendilerine güvenmelerini istedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.