banner

ÖSYM Başkanı'ndan 'kural ihlali' uyarısı




ÖSYM Başkanı Demir, YGS'de "Sınavın bitmiştir, cevap kağıtlarınızı kitapçığın arasına koyun" uyarısından sonra soruları yanıtlamaya devam eden adayların bütün emeğini zayi edeceği uyarısında bulundu.

 

omer_demir_osym_ygsÖSYM Başkanı Ömer Demir, bir grup gazetecinin, 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) ilişkin sorularını yanıtladı. 

 

YÖK'ün aldığı kararla YGS'de uygulanan 140 baraj puanının 150'ye çıkarıldığını hatırlatan Demir, bu yılki YGS'de, bu değişikliğin dışında, sınavın içeriği ve organizasyonu açısından geçmiş senelerdekinden farklı durum olmayacağını söyledi. Sınav güvenliği bakımından tüm tedbirlerin alındığını bildiren Demir, "Şu anda sorularımızın tümü matbaada basılma aşamasında. Sağlıklı şekilde sınavı yapacağız" diye konuştu.

 

Bu yılki YGS'de, geçmiş senelerden farklı olarak sınıfta sınavın kurallara uygun yürütülmesini aşamalandırdıklarını belirten Demir, "Bütün adaylara hangi aşamada hangi uyarının yapılacağını özellikle kayıt altına aldık. Geçmiş yıllarda adaylara sınavın başında bütün kurallar okunuyordu. Şimdi öyle değil. Sınavın başlangıcında, sonunda, her aşamada hangi kurallara uymaları gerektiği konusunda uyarılarımız var" dedi.

 

"Kopya başka bir şey, kural ihlali başka bir şey"

 

Kamera kayıtlarından bazı gözlemlerinin olduğunu dile getiren Demir, şöyle devam etti: "Bazı adayların, sınav süresi bittiği halde soru kağıtları toplanırken soruları yanıtlamaya devam ettiklerini tespit ettik. Görevlilerin 'bırakın' demelerine rağmen. Bunların istemeden sınavlarını iptal ediyoruz. Çünkü bir kişiye ilave yarım dakika, 1 dakika süre vermek büyük bir haksızlık. İsteyerek ya da istemeyerek. Bu nedenle, adaylara çağrım, 'Sınavın bitmiştir, cevap kağıtlarınızı kitapçığın arasına koyun' dendikten sonra soruları yanıtlamaya devam eden kişi, bütün emeğini zayi etmiş olur. Onun için özellikle bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz. Çünkü çok sayıda kişinin geçtiğimiz yıl içinde bu kayıtlardan sınavını iptal ettik. Bu kopya değil, kural ihlalinden dolayı. Bazen adaylar diyorlar ki 'Biz kopya çekmedik ki.' Kopya başka bir şey, kural ihlali başka bir şey."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.