banner

Diplomada denklik için başvurular 25 Nisan'da




YÖK'e diploma denklik belgesi almak üzere başvuran adayların gireceği Seviye Tespit Sınavı için müracaatlar, 25 Nisan-6 Mayıs'ta yapılacak.

yokYÖK'ten yapılan açıklamada, Yurt Dışı Yükseköğretim Diplomaları Tanıma ve Denklik Yönetmeliği uyarınca gerçekleştirilecek Seviye Tespit Sınavı (STS) kılavuzuna ilişkin bilgi verildi. Buna göre, YÖK ve ÖSYM tarafından yapılacak STS'ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak kurula diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ve sınava girmesine karar verilen adaylar başvurabilecek.

Yılda en az bir kez yapılacak
STS, her yıl Yükseköğretim Genel Kurulunca belirlenecek tarihlerde yılda en az bir kez yapılacak. Bu yılki STS 1. ve 2. aşama sınavı için başvurular, 25 Nisan-6 Mayıs'ta alınacak. 1. aşama sınavı 17 Temmuz, 2. aşama sınavı 21 Ağustos'ta düzenlenecek. YÖK tarafından uygulanacak sınavların sonuçları "www.yok.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.