banner

KPSS Taban Puanları neye göre belirleniyor?




KPSS 2012 tercihleri ne zaman? KPSS geçerlilik süresi ne kadar? KPSS’de ne kadar memur alımı yapılacak? KPSS tercihleri ne kadar sürecek? KPSS taban puanları neye göre belirleniyor?

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

KPSS 2012 tercihleri ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre 19 Kasım 2012’de alınmaya başlanacak. ÖSYM, KPSS tercihlerini

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre KPSS sonuçlarına göre son 10 yılda 316 bini öğretmen olmak üzere toplam 908 bin kişi memur oldu. KPSS puanına göre en büyük memur alımı 140 bin memurla geçen yıl olurken, bu yıl kamuya 70 bin kişi alındı.

Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre bütçeden kamu çalışanlarına ayrılan pay geçen yıl yüzde 28'e bu yıl da yüzde 30'a ulaştı. Haziran ayında, KPSS sınav sonuçlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 17 bin 387 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu.

En çok memur alımı lisans mezunlarından

Gelen talebin yüzde 16.73'ü orta öğretim, yüzde 27.47'si ön lisans ve yüzde 56'sı da lisans düzeyinde oldu. Bu yıla ilişkin ikinci atamalar ve tercihlerin ne zaman yapılacağı en çok merak edilen konu.

KPSS’den bu yıl kaç kişi alınacak?

KPSS sonucuna göre bu yıl 70 bin memur alımı yapılacak yılsonuna kadar da 20 bine yakın alım gerçekleşecek.

KPSS puanları ne kadar süre geçerli?

2012’de Yapılan düzenlemeyle öğretmenlik hariç KPSS Puanlarının geçerlilik süresi 2 yıldır. Öğretmenler için KPSS geçerlilik süresi 1 yıla düşürüldü.

KPSS taban puanları neye göre belirleniyor?

ÖSYM KPSS taban puanlarını belirlerken o atama döneminde yapacağı alım sayısının 2-3 katı kadar bir adayı kapsayacak sayıyı belirliyor ve ona göre taban puanlarını belirliyor. ÖSYM’nin 10.000 alım yapacağı varsayılırsa buna göre 30.000 KPSS adayını kapsayan taban puanları belirleniyor ve ona göre atama yapılması sağlanıyor. ÖSYM’nin bunu yapmasındaki neden ise sınava giren mezun olmamış kişilerin olacak olması, atama tercihinde bulunmayacak kişiler olma olasılığıdır.

 Eğitimtercihi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.