banner

2012 KPSS tercihleri pazartesi başlıyor




KPSS tercihleri başlıyor, KPSS tercihlerinin püf noktaları, KPSS 2012 Tercih Kılavuzu, KPSS'de nelere dikkat edilmeli?

KPSS Tercih Kılavuzu 19 Kasım Pazartesi günü yayımlanacak. ÖSYM’nin sitesinde yayımlanacak olan KPSS Tercih Kılavuzu’a göre, ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinde sınava giren adaylar tercih yapabilecek. KPSS tercihleri 19 Kasım’da başlayıp 28 Kasım mesai bitimine kadar devam edecek.

KPSS yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

KPSS tercihlerinde nelere dikkat edilmeli

Tercih yaparken öncelikle genel nitelikli (3001, 4001) yerler yerine kendi branşınızla ilgili (mühendis, tekniker, hemşire vb.) kadrolar yazılmalıdır. Sonra sertifika, bonservis, ehliyet, İngilizce gibi adayın sahip olduğu niteliklere uygun kadrolar yazılmalı son olarak da genel kodların olduğu kadrolar tercihler arasına alınmalıdır.

Sakın bu hataya düşmeyin!

Genellikle KPSS adaylarının en çok yaptığı hata Doğu ve Güneydoğu bölgelerine yönelik yapılan tercihlerdir. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yer alan kadro ve pozisyonlar kimsenin tercih etmeyeceği düşüncesiyle öncelikli tercih edilmemeli! Nedeni, doğu’daki kadro ve pozisyonların taban puanı yükselmekte batıda ise bazı kadro ve pozisyonların taban puanları düşük kalmaktadır. Bu nedenle memur adaylarının tercihlerini bölgeye göre değil tüm illere göre yapmaları önerilir.

KPSS ortaöğretim taban puanları için tıklayın

KPSS önlisans taban puanları için tıklayın

ÖSYM’den yapılan KPSS açıklaması şöyle;

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, ''Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'' hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak.

Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2012/2 Tercih Kılavuzunda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor.

Kılavuz 19-28 Kasım 2012 tarihleri arasında ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden yayımlanacak.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

Adaylar tercihlerini 19-28 Kasım 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin ''https://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak.

Tercih süresinin kesinlikle uzatılmayacağı belirtilen açıklamada, yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önerildi.

Eğitimtercihi

İlgili haberler için tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.