banner

YGS ne zaman kalkacak?




ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 2015’te devreye sokulması planlanan ve YÖK’ün denetimine verilen yeni sistem devreye girene kadar, YGS’de herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini belirtti

 

ÖSYM Başkanı Ali Demir, dün TRT’de katıldığı canlı yayında YGS’ye dair açıklamalarda bulundu.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 2015’e kadar YGS’de herhangi bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Dün İstanbul’da ÖSYS Başvuru Merkezlerini denetleyen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, akşam da TRT’ye  konuk oldu. Üniversiteye girişte TÜBİTAK’ın katkılarıyla oluşturulacak çoklu sınav sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Demir, 2015’te devreye sokulması planlanan ve YÖK’ün denetimine verilen yeni sistem devreye girene kadar, YGS’de herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini belirtti.

TÜBİTAK’ın yapması planlanan sınav nasıl olacak?

Yaklaşık 2 milyon adayı ilgilendiren YGS sınav sisteminde değişiklik yapılacağı konuşulmuştu.

Amaç, öğrencilerin hayatlarında bir dönüm noktası olan böyle bir sınavın, 3 saate bir güne sıkıştırılmasının önüne geçmekti.

 

 

 

Bu sebeple TÜBİTAK’ın da katkılarıyla çoklu sınav sistemi önerildi.

Bu sisteme göre öğrenciler birden fazla sınava tabi tutulacak, sene içerisinde aldığı en yüksek puan baz alınarak sıralama yapılması planlanıyordu.

Ancak, Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu, üniversite giriş sınavının yeniden planladı.

ÖSYM Başkanı Ali Demir, 2015’te devreye sokulması planlanan ve YÖK’ün denetimine verilen yeni sistem devreye girene kadar, YGS’de herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini belirtti.

(TRT)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.