banner

YDS puanı kaç yıl geçerli olacak?




Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı kaç yıl geçerli olacak? YDS puanlarında süre sınırlaması var mı? Yabancı Dil Tazminatı için YDS puanları kaç yıl geçerli olacak?

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS) için örnek soruları yayımlandı. ÖSYM, YDS sınavının 7 Nisan’da yapılacağını ve YDS puanlarının ise sürekli geçerli olacağını belirtti.

KPDS ve ÜDS’nin yerine yapılacak olan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı 7 Nisan’da yapılacak ve YDS’den alınan puanlar sürekli geçerli olacak. ÖSYM Başkanı’nın YDS ile ilgili açıklamasına göre, “KPDS ve ÜDS'nin yerine yapılacak olan Yabancı Dil Sınavı'nda alınacak puan sürekli geçerli olacak ancak kurumlar kendi istekleri doğrultusunda süre tanımlayabilecek”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, KPDS ve ÜDS'nin yerine yapılacak olan Yabancı Dil Sınavı'nda alınacak puanın sürekli geçerli olacağını söyledi. Demir, ''Ancak kurumlar kendi istekleri doğrultusunda süre tanımlayabilir" ifadesini kullandı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı'nın (YDS) belirli bir geçerlilik süresi olmadığını belirterek, ''Sürekli geçerli olacak. Ancak kurumlar kendi istekleri doğrultusunda süre tanımlayabilir'' dedi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÖSYM'nin önceki yıllarda Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) yaptığını; Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) içinde, pek çok kamu kurumu sınavlarında ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'nda (TUS) da yabancı dil testi olduğunu hatırlattı.

 

 

 

Bu sınavları daha nitelikli hale getirmek amacıyla YDS adıyla birleştirerek yılda 2 kez yapacaklarını dile getiren Demir, ilk sınavın 7 Nisan'da olacağını, ikinci sınavın ise Ekim ayı içerisinde yapılmasının planlandığını belirtti.

YDS'nin 23 dilde gerçekleştirileceğini ifade eden Demir, sınavın Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça için yılda 2 kez, bunun dışındaki diller için her yıl ilkbahar döneminde yapılacağını söyledi.

ÖSYM'nin geçen yıl Eylül ayında 2 milyon 850 bin adayı sınava aldığını anımsatan Demir, KPDS ve ÜDS'de aday sayısı toplam 300 bine ulaşsa bile bunun kendileri için sorun yaratmayacağını bildirdi.

KPDS ve ÜDS'nin geçerliliğinin devam edeceğini dile getiren Demir, ''Mevcut KPDS ve ÜDS'nin geçerlilikleri devam edecek ve yeni gelenler YDS'ye girecek. Bu yıl yapacağımız YDS'nin, KPDS ve ÜDS ile eşdeğerlilikte olmasını sağlayacağız. Dolayısıyla bu sınava geçişte bir sorun olmayacaktır'' diye konuştu.

Soru sayısı, süre ve içerikle ilgili çalışma yaptıklarını ifade eden Demir, YDS'nin her iki sınavın özelliklerini ortaya koyacağını vurguladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.