banner

Ücretsiz online YDS sınavı yapılacak




Yabancı dil sınavlarının tek çatı altında toplanmasından sonra online eğitim veren bilişim şirketleri de bu yönde hazırlık yapmaya başladı. 3 Şubat 2013'te ücretsiz Türkiye geneli online YDS seviye tespit sınavı yapılacak.

Bilkent Teknopark şirketlerinden yüzde yüz Türk sermayeli bir firmanın Genel Müdürü Olcay Burçin Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kamu Personeli Dil Sınavı, Üniversite Dil Sınavı, Kamu Personeli Seçme Sınavı İngilizce Bölümü ve buna benzer İngilizce yeterlilik sınavlarının YDS (Yabancı Dil Sınavı) adı altında tek bir sınavda birleştirildiğini belirterek bu uygulama ile Türkiye'nin her anlamda ''kazanacağını'' savundu.

Artık 300-500 bin kişinin aynı İngilizce sınavına gireceğini ve her konuda bu sınav sonucunun dikkate alınacağını anlatan Fidan, projede en geç iki yıl içerisinde online formata geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Fidan, daha ileri zamanlarda da projenin üniversitelerin hazırlık sınıfı sınavlarında uygulanabileceğine işaret etti.

Lojistik yükü bitecek

İngilizce öğreten dershaneler için deneme sınavlarının önemli bir lojistik yük getirdiğine işaret eden Fidan, merkezi ve online bir sınavla bu yükün biteceğini bildirdi.

Fidan, ''Her bir kurum, bu deneme sınavlarını ayrı ayrı hazırlamak zorunda. En az iki, üç deneme sınavını zaten dershaneler yapıyor, bunların kitapçıklarının ve sınıf ortamlarının hazırlanması, sonuçların okutulması gibi birçok lojistik aşama var'' dedi.

''İnsanlar çoğunlukla basılı materyal üzerinden çalışmayı tercih ediyor ama devlet eliyle dijital ortamda çalışılması şart oldu. Sınav direkt internet üzerinden olacak'' görüşünü dile getiren Fidan, ''Hükümetin yaptığı bu değişiklikle hem kamu hem dershaneler hem de sınava girecekler için büyük kolaylığın yanında tasarruf da sağlanacak'' diye konuştu.

25 bin kişilik ücretsiz deneme sınavı

Yaklaşık 13 yıldan bu yana online İngilizce ''kelime'' öğretimi konusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Fidan, Türkiye'nin çeşitli illerinden 50 kadar dil dershanesi ile 3 Şubat 2013'te ücretsiz Türkiye geneli online YDS seviye tespit sınavı gerçekleştireceklerini vurguladı.

Ücretsiz üye olunabilen www.WordTest.com internet adresinden kayıtların yapılacağını belirten Fidan, söz konusu tarihte 09.30-12.30 saatleri arasında isteyen herkesin bu sınava istediği yerden katılabileceğini söyledi.

İlk denemeye ''yaklaşık 25 bin kişinin katılmasını bekliyoruz'' diye konuşan Fidan, Türkiye'de ilk defa gerçek sınavı simule eden online bir sınav gerçekleştirecek olmanın kendilerini heyecanlandırdığını anlattı.

Olcay Burçin Fidan, zaman içinde 100 bin kişinin katılacağı online deneme sınavlarını organize etmeyi arzuladıklarını söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.