banner

Engelli öğretmen ataması başvuruları ne zaman başlayacak?




2012 ÖMSS sonucuna göre engelli öğretmen atama başvuruları, ÖMSS öğretmen atama başvurusu

2012 ÖMSS sınavına giren engelliler için öğretmen ataması yapılacak. Öğretmen atamasının detaylarının önümüzdeki haftalarda netlik kazanması bekleniyor.

Hükümet 2013'te 8 bin 115 engelliyi kamuda istihdam etmek için düğmeye basarken, 2012'de engelli sınavına giren üniversite mezunları arasından da öğretmen ataması yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada engellilere atama müjdesi verdi.

AK Parti Hükümeti döneminde kamudaki engelli istihdamının 5 kat artarak toplam 27 bin 224'e çıktığını belirten Erdoğan, 2013 yılında da 8 bin 115 engelliyi daha kamu kurumlarında istihdam edeceklerini söyledi.

Engelli öğretmen adaylarına da müjde veren Başbakan Erdoğan, ''Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarından mezun olan ve 2012'deki engelli sınavına giren adaylar arasından engel durumları ve alanları uygun olanların öğretmen olarak atamalarını gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.