banner

YDS puanı kaç yıl geçerli?




ÖSYM, KPDS ve ÜDS sınavlarını kaldırarak yerine Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’yi(YDS) getirdi. Bilindiği üzere Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) sonuçları 5 yıl geçerliydi. Bunula birlikte bazı kurumlarda farklı uygulamalar da söz konusu olabiliyordu. YDS sonuçlarında ise süre kısıtlaması olmayacak, kurumlar YDS sonuçlarının geçerlilik süresine karar verecek

ÖSYM tarafından bu yıl ilk defa 7 Nisan’da yapılacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarında kurum süre sınırlaması getirmedi. YDS sonuçları süresiz geçerli olacak. Ama ÖSYM Başkanı Ali Demir yaptığı açıklamada “KPDS ve ÜDS'nin yerine yapılacak olan Yabancı Dil Sınavı'nda alınacak puan sürekli geçerli olacak ancak kurumlar kendi istekleri doğrultusunda süre tanımlayabilecek” ifadesini kullandı. YDS süresiz geçerli olacak ancak isteyen kurum ya da üniversite 2 yıl 3 yıl gibi bir süre belirleyebilecek.

YDS sınavları yılda iki defa yapılacak

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, YDS sınavı 23 dilde yapılacak. YDS’deki Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde sınav yılda 2 kez, bunun dışındaki diller için her yıl ilkbahar döneminde yapılacak

Detaylı bilgi için Tıklayın

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.