banner

ÖMSS tercihleri başladı




Kamuya engelli memur alımı için yapılacak ÖMSS kura yerleştirme işlemleri yarın başlıyor. Kamuya 6 bin 121 engelli kadrosu için yapılacak yerleştirme işlemleri  8 Mart 2013 tarihine kadar sürecek. ÖMSS Tercih Kılavuzu ve başvuru formu ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinde yayımlanacak. ÖMSS tercih kılavuzu ve başvuru formu için Tıklayın

2012’de kamuya 7 bin 749 kadro açıldı. Açılan kadrolara 5 bin 400 engelli yerleştirildi. Geçen yıl ek yerleştirmeler yapılamadığı için bu yılki yerleştirmelerde ÖMSS kura ile yerleştirme kılavuzuna göre kamuya 8 bin 115 engelli alınacak.

Yarın başlayacak ÖMSS yerleştirmelerinde Diyanet kadrolarına, yeterlilik sınavından sonra yerleştirme yapılacak dolayısıyla 994 din görevlisi kadrosu yerleştirmeleri için yeterlilik sınavına girmek şartı aranıyor.

2013 ÖMSS Kura ile Yerleştirme Tercih Kılavuzu’na göre toplam 6 bin 121 kadro için engelliler başvuru yapabilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, adaylara  tercihlerle ilgili yaptığı açıklamada, tercihlerin dikkatlice ve diplomalar dikkate alınarak yapılması için uyarıda bulundu

ÖMSS Tercih Kılavuzu yarın

ÖMSS'nin tercih kılavuzunun yarın ÖSYM'nin internet adresinden yayınlanacağını ve adayların 8 Mart'ta kadar tercih yapabileceğini hatırlatan Çiftçi, adayların dikkatli davranmalarını istedi.

Geçen yıl yapılan yerleştirmede, engellilerin çok vasıflı olmadığının ortaya çıktığını söyleyen Aylin Çiftçi, şöyle devam etti:

''Hemşire, psikolog, fizyoterapist, müezzin kadroları boş kaldı. Vasıflı personel kadrolarının dolduramadık. Bu şunu gösteriyor, biz kadro açsak da eğer eğitimimiz üniversite düzeyinde değilse bunlar boş kalacak. Yapmamız gereken engellilerin eğitim seviyesini yükseltmek. Bundan sonra yapmayı planladığımız en önemli çalışma bu. Onun için üniversitede okumayı teşvik edecek bazı düzenlemeler yapmayı planlıyoruz, üniversite gençliğini destekleyecek çalışmalar yapacağız. ÖMSS bu anlamda bize güzel ve önemli bir iş çıkardı.''

ÖMSS tercihlerinde sakın bu hataya düşmeyin

Geçen yılki yerleştirmede yaklaşık 2 bin kadronun tercih edilemediği için boş kaldığına dikkati çeken Çiftçi, adayların kadroları saptarken özellikle teknik kadrolar için kurumlarla görüşerek tercih yapmalarının önemli olduğunu dile getirdi. İkinci yerleştirmede bu nedenle boş kadroların daha az olacağının düşünüldüğünü vurgulayan Çiftçi, adaylardan açıkta kalmamaları için 15 tercihin hepsini doldurmalarını istedi.

adayların kendi şartlarına uygun ve doğru bilgilerle tercih yapması gerektiğini bildiren Çiftçi, ilk yerleştirme sonrasında atama için kurumlara giden engellilerin aslında atamaya uygun olmadıklarının tespit edildiğini ifade etti.

Aylin Çiftçi, şöyle devam etti:

''Yani tercih etmiş, yerleşmiş, gidiyor ancak diploması yok. Bazı engellilerimiz, yanlış bildirimler dolayısıyla atanamadı. Bu nedenle atama sayısı da biraz düştü. O nedenle engellilerin ellerinde neyin diploması varsa onunla tercih yapması gerekiyor. Tercih kılavuzunda her kadronun yanında belirtilen bazı önemli noktalar var. Şu sertifikaya sahip olmak, şu branşlarda tecrübe sahibi olmak gibi. Bunları çok dikkatli incelemeleri gerekiyor. Çünkü atamada onlara bakılıyor, yerleştirildiğiniz alanda sertifikanız yoksa atamanız yapılmıyor.''

Çiftçi, çok tercih edilmeyen illerdeki kadroların da tercih listesinde bulunmasının yerleştirme şansını artıracağını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.